4 Metode prin care poti Mari Viteza unui iPhone lent

Ultimele Articole

Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

4 Metode prin care poti Mari Viteza unui iPhone lent

Ai un iPhone lent? Dacă ți se pare că iPhone-ul tău se mișcă mult mai greu după ultima actualizare de iOS, sau poate că te confrunți cu această problemă chiar din înainte să faci această actualizare, există câteva metode prin care poți să crești viteza dispozitivului.

- Advertisement -

Indifierent care este motivul pentru care iPhone-ul vostru este lent, vă voi prezenta cele mai bune patru metode prin care poți mări viteze unui iPhone care se mișcă mai greu.

1. Restart iPhone

Cele mai frecvente probleme de viteză sunt cauzate de lipsa restartării dispozitivului nostru. Indiferent că aveti un iPhone 5 sau un iPhone 6s, este bine ca din când în când (o dată pe zi sau la 2-3 zile maxim) să restartați pur și simplu iPhone-ul. Pentru a restarta iPhone-ul trebuie menținute apăsate tastele Home și Power împreună până se oprește și apare logo-ul Apple. Apoi le puteți da drumul.

2. Utilizati functia Reduce Motion

Dacă folosiți un iPhone 5 sau unul și mai vechi (sau chiar un iPad 4 sau unul mai vechi) și pe acestea rulează iOS 9, cu siguranță puteți observa că acestea au tendința de a se mișca mai greu. Și în acest caz există ceva care poate să mărească viteza iPhone-ului puțin.

iOS are o grămadă de animații interesante, dar care mănâncă din resursele dispozitivului făcându-l să se miște mai încet. Puteți însă cu ușurință să opriți aceste lucruri și imediat veți putea observa că iPhone-ul prinde din nou viteză. Pentru a face acestu lucru, urmați pașii:

 1. Intră în Settings și apoi în General.
 2. Alege Accessibility.
 3. Apasă pe Reduce Motion și comută pe ON.

reduce-motion-settings-ios

Această funcție va opri animațiile de la deschiderea și închiderea aplicațiilor și va dezactiva și efectul parallax (modul prin care pictogramele aplicațiilor și imaginile de fundal par să se miște).

3. Localizarea Automata si Setarile de Fundal (background)

Un lucru pe care m-am obișnuit să îl fac indiferent de modelul de ce dispozitiv folosit și ce versiune de software am instalată, este alegerea aplicațiilor care doresc să îmi folosească locația și alegerea aplicațiilor care doresc să se reactulalizeze automat în fundal. Aceste două setări, pe lângă că încetinesc iPhone-ul mai și consumă destul din baterie, așa că este un lucru obligatoriu de făcut indiferent că ai un iPhone de ultimă generați sau unul mai vechi.

Poți să schimbi ce aplicații au acces la modul de actualizare automat urmând pașii de mai jos:

 1. Intră în Settings și apoi în General.
 2. Alege Background App Refresh.
 3. Poți fie să dezactivezi în totalitate această caracteristică prin mutarea butonului pe OFF, sau poți să alegi aplicațiile care le vrei închise și care să ruleze chiar și în fundal (background).

background-app-refresh-settings-ios

- Advertisement -

La fel se procedează și cu cele care utilizează în mod frecvent locația, iar pentru dezactivare urmăriți pașii de mai jos:

 1. Intră în Settings și apoi în Privacy.
 2. Alege Location Services.
 3. Acum alege care dintre aplicații să folosească locația, în ce mod să o folosească și care să fie dezactivate.

privacy-location-services-settings-ios

Personal recomand ca majoritatea aplicațiilor să folosească locația doar atunci când sunt folosite — while using the appAcest lucru înseamnă că puteți primi în continuare informații meteo în funcție de locație, sau Hărțile vor ști de unde vă aflați, dar doar atunci când folosiți aplicația sau aplicațiile favorite, imediat ce ați ieșit din acestea locația se închide automat. Acest lucru împiedică folosirea locației în fundal fără știrea voastră.

4. Restaureaza prin iTunes nu prin iCloud

Actualizările prin iCloud sunt foarte la îndemână, dar ele lucrează treptat. Și uneori biți și bucățele de date cu probleme pot fi transferate de la a o actualizare la alta. Din această cauză recomand să se folosească actualizarea prin iTunes. Indiferent că faceți o actualizare sau o restaurare completă, iTunes lucrează total diferit și corect. Acesta descarcă întreg fișierul (ipsw) pentru actualizare sau restaurare și îl decomprimă direct pe computer, în comparație cu iPhone sau iPad care face asta pe dispozitiv. Prin acest mod, veți primi o versiune curată de iOS în locul unei actualizări progresive.

Împreună cu această restaurare prin iTunes, recomand ca înainte de a face acest lucru să se facă un backup prin iTunes și după să se restaureze conținutul tot din iTunes, nu prin backup-ul curent din iCloud. Odată ce ați restaurat iPhone-ul sau iPad-ul, puteți merge din nou în setările iCloud și îi puteți permite acestuia să facă în continuare backup normal (acest lucru este vital în utilizarea de zi cu zi, pentru a nu pierde nici cea mai mică informație de pe dispozitiv).

Pentru a crea un backup prin iTunes urmați pașii:

 1. Conectează iPhone-ul sau iPad-ul la computer și apoi deschide iTunes.
 2. Alege dispozitivul conectat
 3. Sub secțiunea Backups apasă pe butonul Backup Now.
 4. Este posibil să vezi un popup legat de transferul de aplicații și achiziții. Aceste alegeri depind direct de tine dacă vrei să faci backup și la aplicații și la alte achiziții sau dorești doar agenda, mesajele, notele, pozele, etc.
 5. Așteaptă până iTunes finalizează backup-ul. În tot acest timp nu închide iTunes, computerul și nu deconecta iPhone-ul sau iPad-ul până nu se finalizează procesul.

Odată ce ați creat acest backup, dispozitivul este pregătit pentru restaurare, iar pentru acest lucru urmați pașii:

 1. Conectează iPhone-ul la computer și apoi deschide iTunes.
 2. Alege dispozitivul conectat prin accesarea iconiței.
 3. Click pe Restore iPhone și urmărește instrucțiunile de pe ecran.
 4. Dacă ai Find My iPhone activat, vei fi notificat în această privință și va trebui să oprești această funcție pentru a putea continua.

iphone-itunes-restore

Odată ce restaurarea s-a încheiat, veți fi întrebați dacă doriți să configurați iPhone-ul ca un dispozitiv nou sau dacă doriți să-l restaurați dintr-un backup. Aici pueți alege backup-ul creat înainte de începerea restaurării. Dacă vreți să fiți siguri că iPhone-ul merge la capacitate maximă, puteți seta iPhone-ul ca unul nou. Doar că trebuie să țineți cont că alegând acest mod nu veți mai avea nimic din vechiul conținut, nu contacte, nu media, nu nimic. Așa că musai obligatoriu să faceți înainte backup la poze și videoclipuri dacă știți că vreți să setați iPhone-ul ca unul nou după restaurare.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă