Locuri Relevante iPhone sau iPhone Significant Locations: Ce Înseamnă Și Cum Se Poate Dezactiva!

0
75

Locuri Relevante iPhone sau iPhone Significant Locations: Ce Înseamnă Și Cum Se Poate Dezactiva!

V-ați pus vreodată întrebarea “iPhone-ul meu ține minte locațiile prin care am umblat?” Să fiți convinși că face acest lucru și tocmai de aceea vă voi explica în acest articol ce înseamnă caracteristica Locuri Relevante sau iPhone Significant Locations și vă voi arăta cum să o dezactivați!

Ce Este iPhone Significant Locations Sau Locuri Relevante iPhone?

iPhone Significant Locations este o caracteristică ce are la bază urmărirea și salvarea locurilor pe care le frecventați cel mai des. Apple folosește această caracteristică pentru a vă transmite alerte specifice în aplicații ca Maps, Calendar sau Photots. Deși iPhone-ul vostru salvează aceste Locuri Relevante, Apple nu le poate vedea sau citi pentru că datele sunt criptate.

Pentru a vedea iPhone Significant Locations Sau Locuri Relevante iPhone mergeți în aplicația Settings -> Privacy -> Location Services -> System -> Services -> Significant Locations. Dacă butonul din dreptul Significant Locations este pornit și folosiți iPhone-ul de ceva timp probabil că veți putea vedea locațiile în secțiunea History. Dacă iPhone-ul este nou s-ar putea să nu existe nici o locație salvată până în acest moment.

Foto: Adrian Benea/GamTech.ro

Cum Se Dezactivează Significant Locations Sau Locații Relevante Pe iPhone

Oprirea/Dezactivarea Signigicant Locations pe un iPhone este unul dintre numeroșii pași din tutorialul nostru despre Bateria iPhone-ului Se Descarcă Foarte Repede. Locațiile Relevante sau orice alt serviciu de localizare care vă urmărește oriunde mergeți pot fi un consum uriaș pentru baterie.

Pentru a dezactiva iPhone Significant Locations deschideți aplicația Settings și mergeți la Privacy -> Location Services -> System Services -> Significant Locations. Apoi comutați butonul din dreptul Significant Locations pe modul off. Este oprit întotdeauna atunci când este alb.

Dacă doriți ca această caracteristică să fie din nou activă, doar urmați pașii descriși mai sus și comutați butonul în modul on. Pornit înseamnă că butonul este verde. Este suficient să treacă doar câteva zile înainte să puteți vedea date salvate de Apple în secțiunea History din Locații Relevante pe iPhone.

Ștergeți Istoricul Locațiilor Relevante

Dacă doriți să ștergeți datele salvate în Locații Relevante pe iPhone, iPad sau iPod, mergeți în Settings -> Privacy -> Location Services -> System Services -> Significant Locations și apăsați pe Clear History. Apăsați din nou Clear History atunci când apare alerta de confirmare pe ecran.

Foto: Adrian Benea/GamTech.ro

Ne poți urmări pe Twitter sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.