5 Modalități De A Elimina Corect Un Dispozitiv Extern De La Mac

0
510
Foto: Adrian Benea/GamTech.ro

5 Modalități De A Elimina Corect Un Dispozitiv Extern De La Mac

Alegeți-vă modul preferat de eliminare a dispozitivelor conectate(eject disk volume) la Mac prin USB, evitând astfel avertismentele Disk Not Ejected Properly.

Ori de câte ori conectez HDD-ul extern la iMac sau Macbook pentru a lucra fotografiile stocate aici, sau efectuez orice altă operațiune ce înseamnă legarea unui dispozitiv extern prin USB la Mac, mi-a intrat în reflex că înainte să îl scot pur și simplu din USB să efectuez o eliminare corectă a dispozitivului prin eject disk volume. Efectuez întotdeauna această comandă pentru a mă feri feri de orice “defecțiune” presupune eliminarea necorespunzătoare a unui dispozitiv din USB prin simpla scoatere a cablului din Mac. Nu am pățit până în acest moment ca un dispozitiv să se defecteze astfel, dar am întâlnit mai multe cazuri când un dispozitiv eliminat necorespunzător să nu mai fie recunoscut de Mac de cât după un restart. Acest lucru este valabil și pentru un PC cu Windows!

Pentru a elimina (eject disk volume) corect un dispozitv de la Mac, există cinci variante dintre care fiecare utilizator poate alege care îi convine mai mult. Oricare dintre acestea vă va ajuta să eliminați avertismentele și posibilele “defecțiuni” dintre macOS și un dispozitiv:

1. Click Drepata Pe Pictograma De Pe Desktop

Orice dispozitiv extern conectat prin USB la Mac va apărea pe desktop. Puteți să îl eliminați folosind mouse-ul sau trackpad-ul și cu un click dreapta pe pictograma de pe desktop, alegeți Eject “numele dispozitivului.”

2. Trageți Pictograma De Pe Desktop La Coșul de Gunoi

Aceeași pictogramă de pe desktop ce indică un dispozitiv extern conectat la Mac poate fi pur și simplu trasă la coșul de gunoi. În momentul în care ați prins iconița cu mouse-ul,  coșul de gunoi se va transforma într-un buton de eject gigantic, lucru ce indică că astfel veți elimina dispozitivul de la Mac.

3. Sidebar-ul din Finder

Un dispozitiv extern conectat la Mac va fi afișat întotdeauna în sidebar-ul din Finder sub secțiunea Devices. Dacă obișnuiți să utilizați în mare parte Finder, atunci obișnuiți-vă să eliminați orice dispozitiv extern prin simpla apăsare a butonului eject din dreptului volume-ului aferent.

4. File > Eject

Selectați dispozitivul de pe desktop și din bara de meniu Finder alegeți File > Eject “numele dispozitivului.”

5. Command+E

Selectați dispozitivul de pe desktop și folosiți comanda ce implică tastele Command+E pentru a elimina dispozitivul de la Mac.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.