Cum Să Pui Un iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max sau iPhone XR în DFU Mode, Varianta Apple

0
400

Cum Să Pui Un iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max sau iPhone XR în DFU Mode, Varianta Apple

DFU reprezintă de fapt Default/Device Firmware Update, și este modul cel mai profund posibil când vine vorba de a restaura un iPhone sau orice alt device cu iOS. Prin DFU Mode iPhone-ul intră într-o stare inițială sensibilă ce permite restaurarea direct din faza de firmware, iar folosindu-vă de un Mac sau un PC puteți repara un iPhone în foarte multe situații.

În urmă aproape 3 ani vă explicam cum să puneți un iPhone în DFU Mode în cel mai corect mod, iar acest lucru rămâne valabil și astăzi, doar că modele iPhone au suferit diferite modificări hardware și software în acești ani, iar noile generații de iPhone funcționează puțin diferit.

Așadar, când vine vorba de un iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max sau iPhone XR care trebuie pus în DFU Mode, comenzile diferă puțin față de cele scrise în vechiul tutorial, iar în cele ce urmează vă voi învăța cum să faceți corect acest lucru. De asemenea, vă voi explica și cum să ieșiți din Modul DFU de pe un iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max sau iPhone XR.

ATENȚIE: DFU Mode este destinat utilizatorilor avansați care știu ce înseamnă acest lucru și știu că anumite scenarii specifice în care un iPhone X, iPhone XS, XS Max sau XR rămâne blocat într-o fază neobișnuită va avea nevoie de acest proces. Dacă nu sunteți în cunoștință de cauză, dar totuși aveți o problemă cu iPhone-ul, puteți să încercați înainte de orice o simplă restaurare a iPhone-ului cu ajutorul iTunes sau dintr-un back-up din iCloud, fără a folosi DFU Mode sau Recovery Mode.

Cum Să Pui Un iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max sau iPhone XR în DFU Mode

Pentru a putea intra în modul DFU cu un iPhone X, iPhone XS, XS Max sau iPhone XR veți avea nevoie de un computer pe care să fie instalat ultima versiune de iTunes, indiferent că e PC sau Mac. Înainte de a începe să știți că această restaurare a iPhone-ului va duce la ștergerea permanentă a tuturor datelor din dispozitiv, așadar, încercați să vă salvați din când în când conținutul iPhone-ului.

 1. Deschideți aplicația iTunes pe Mac sau PC(Windows).
 2. Conectați iPhone-ul X, iPhone-ul XS, iPhone-ul XS Max sau iPhone-ul XR la computer folosind cablul USB din pachet.
 3. Apăsați butonul Volum Sus și dații drumu.
 4. Apăsați butonul Volum Jos și dații drumu.
 5. Acum apăsați și mențineți apăsat butonul Power până când ecranul iPhone-ului se va face negru. În mod normal acest lucru durează aproximativ 10 secunde, deci puteți număra în gând.
 6. Apoi continuați să mențineți apăsat butonul Power și apăsați și mențineți apăsat butonul de Volum Jos pentru 5 secunde. (Ambele butoane odată!)
 7. Dați drumul butonului Power, dar continuați să mențineți apăsat butonul Volum Jos pentru încă 10 secunde, aproximativ.
 8. Imediat ar trebui ca iTunes să vă notifice cu un mesaj care va spune că “iTunes has detected an iPhone in recovery mode. You must restore this iPhone before it can be used with iTunes”, indicând că iPhone-ul vostru X, XS, XS Max sau XR este în DFU Mode.

În acest moment iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max sau iPhone XR se află în modul DFU cu iTunes, gata de a fi restaurat sau actualizat.

Dacă la finalul încercării nu veți fi notificat prin mesajul “iTunes has detected an iPhone in recovery mode. You must restore this iPhone before it can be used with iTunes”, încercați din nou cu mai multă atenție și cu siguranță veți reuși.

În cazul în care la finalul pașilor iPhone-ul se pornește, sau apare pe ecran logo-ul Apple sau iTunes, trebuie să știți că iPhone-ul X, XS, XS Max sau XR nu se află în modul DFU și va trebui să încercați de la început.

Dacă aveți nevoie de fișierele iPhone firmware(IPSW firmware) pentru modelul vostru de iPhone, acestea se găsesc aici. Trebuie să folosiți un fișier iPhone firmware compatibil cu modelul vostru de iPhone, iar orice fișier iPSW trebuie să fie semnat de Apple pentru a putea fi folosit în acest proces de restaurare. Aici puteți vedea întreaga listă de fișiere IPSW și puteți verfica care dintre acestea sunt sau nu semnate de Apple.

Cum Să Ieși Din DFU Mode Pe Un iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max sau iPhone XR

Dacă ați intrat în modul DFU și doriți să ieșiți afară, puteți ieși fără o restaurare a iPhone-ului dacă urmăriți acești pași:

 1. Apăsați butonul Volum Sus și dații drumu.
 2. Apăsați butonul Volum Jos și dații drumu.
 3. Apăsați și mențineți apăsat butonul Power până când pe ecranul iPhone-ului apare logo-ul Apple .

Foto: Adrian Benea/GamTech.ro

Aceasta este practic o restartare a iPhone-ului X, XS, XS Max sau XR și este necesară pentru a ieși din DFU Mode.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.