Cum Să Găsiți Folderul Home Pe Mac și Cum Să îl Adăugați În Sidebar-ul din Finder

1
2725
Cum Să Găsiți Folderul Home Pe Mac și Cum Să îl Adăugați În Sidebar-ul din Finder

Cum Să Găsiți Folderul Home Pe Mac și Cum Să îl Adăugați În Sidebar-ul din Finder

Folderul Home pe un Mac conține foarte multe alte foldere—Applications, Desktop, Documents, Downloads, Movies, Music, Pictures, Public—care sunt căutate foarte des în utilizarea zilnică a Mac-ului. Într-un mod foarte ciudat, folderul Home este adeseori greu de găsit(în special pentru utlizatorii noi de Mac) în Finder, pentru că by default el nu este la vedere și nu se accesează foarte rapid. În următoarele rânduri vă voi explica și arăta cum să găsiți folderul Home și cum să îl adăugați în sidebarul din Finder, pentru a avea acces ușor și rapid la el.

‘Home’ este de fapt folderul utilizatorului

Primul lucru pe care trebuie să îl înțelegeți despre folderul Home, este că acesta nu se numește Home. Afișează o pictogramă cu o casă, dar titlul lui este numele pe care l-ați ales pentru contul de utilizator. Acesta se află în folderul Users (alături de alte foldere guests dacă ați creat profiluri de utilizatori suplimentare).

Cum Să Găsiți Folderul Vostru Home

Pentru a găsi folderul Home, deschideți Finder și utilizați tastele Command-Shift-H de pe tastatură pentru scrutătură. Sau puteți să alegeți să mergeți în bara de meniu, selectând butonul Go și de acolo să selectați folderul Home. (Curios, aici folderul home se numește Home.)

Cum Să Găsiți Folderul Home Pe Mac și Cum Să îl Adăugați În Sidebar-ul din Finder

Mutați-vă Folderul Home

Odată accesat folderul Home în Finder, apăsați tastele Command-săgeată sus pentru a sări un nivel în Finder. Acum, puteți trage folderul Home în sidebarul Finder.

Există și o altă variantă. Intrați în Finder > Preferences și selectați tabul Sidebar. De aici puteți bifa căsuțele folderelor care doriți să fie puse în sidebarul din Finder pentru a le accesa mai rapid, sau puteți debifa ce nu doriți să fie în sidebar.

Partajarea iCloud Drive

Începând cu macOS Sierra, Apple a oferit posibilitatea de a sincroniza folderele Desktop și Documents prin iCloud Drive. Dacă alegeți această opțiune veți putea observa că folderele Desktop și Documents sunt mutate în secțiunea iCloud, din sidebare-ul din Finder. Aceste foldere împreună cu conținutul lor vor fi disponibile pe orice Mac, iPhone sau iPad prin iCloud Drive.

Ne poți urmări pe Twitter sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.