Apple va dezvolta noua caracteristică Haptic Touch disponibilă pe iPhone XR o dată cu viitoarele actualizări ale iOS

3
597

Apple va dezvolta noua caracteristică Haptic Touch disponibilă pe iPhone XR o dată cu viitoarele actualizări ale iOS

iPhone XR este deja în mâinile mai multor tech geek care le testează și care le vor evalua în viitoarele lor review-uri și încet, încet, realizăm și învățăm și noi din ce în ce mai multe despre ceea ce vrea Apple să fie ultimul său produs și probabil hit al anului 2018.

Din start știm că dispozitivul costă cu cel puțin 250€ mai puțin de cât iPhone XS și dacă trecem de părerile unora din domeniu tech, putem observa că diferențele dintre cele două modele nu sunt chiar atât de mari. Dacă știți că nu aveți nevoie de două camere și de un ecran OLED, cu siguranță iPhone XR va fi achiziția perfectă pentru voi în acest an. Bineînțele, dacă nu doriți un iPhone mai mare și atunci vă orientați din start spre modelul de 6,5-inci iPhone XS Max.

Cu toate acestea, trebuie să știți că o caracteristică ce îi lipsește lui iPhone XR este 3D Touch. Aceasta este disponibiă pe toate celelalte modele de iPhone și permite utilizatorilor ca prin apăsarea fermă a ecranului să acceseze diferite meniuri și opțiuni pentru aplicațiile instalate pe dispozitiv.

Aceste scurtături nu dispar definitiv de pe iPhone XR pentru că sunt înlocuite de Apple de o nouă tehnologie ce poartă numele de Haptic Touch. În esență fac același lucru, doar că funcționează diferit. Nu va mai fi nevoie de apăsare fermă pe ecran ci de o apăsare mai lungă a acestuia, ceva asemănător cu 3D Touch, doar că în multe locuri aceasta nu se va comporta la fel. Acest lucru poate fi o problemă pentru utilizator doar în cazul în care acesta a ținut morțiș să învețe și să memoreze aceste funcții și comenzi. Conform Nilay Patel de la The Verge, Apple știe că poate să transforme Haptic Touch în ceva mult mai complet astfel în cât să poată fi un concurent.

Haptic Touch nu este un echivalent pentru tot ce poate face 3D Touch, dar cu toate acestea — mi-a lipsit destul de puțin previzualizarea legăturilor în Safari și Twitter. Apple mi-a spus că lucrează la Haptic Touch ca acesta să poată fi prezent cu timpul în mai multe locuri din iOS, doar că acest lucru se va mișca mai încet pentru ca implementarea să fie una corectă.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

3 COMENTARII

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.