Samsung Oprește Actualizările pentru Modelele Galaxy S6 & Galaxy S6 Edge din 2015

0
426
Foto: Adrian Benea/GamTech.ro
Samsung Oprește Actualizările pentru Modelele Galaxy S6 & Galaxy S6 Edge din 2015

Samsung Oprește Actualizările pentru Modelele Galaxy S6 & Galaxy S6 Edge din 2015

Lumea smartphone-urilor Android continuă să ne surprindă când vine vorba despre actualizările sistemului de operare. De ce? Pentru că de ani de zile actualizările Android cauzează probleme după probleme, iar mai nou și utilizatorii ce folosesc printre cele mai puternice smartphone-uri au surpriza ca telefoanele lor să nu mai fie active pentru următoarele actualizări.

Cea mai nouă știre vine pentru modelul Samsung Galaxy S6, care, spre surprinderea tuturora, nu mai va beneficia de vreo actualizare a sistemului de operare Android după ce compania a confirmat că va renunța la suportul pentru toată linia Galaxy S6.

Inițial lansată în 2015 și având în compoziție Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge, a fost urmată mai târziu de Galaxy S6 Edge+ și Galaxy S6 Active. Toate aceste modele au venit cu sistemul de operare Android Lollipop instalat și cu o eventuală actualizare la Nougat. Totuși, Galaxy S6 și S6 Edge au fost eliminate de curând de pe site-ul actualizărilor de securitate Samsung, ceea ce înseamnă că va fi foarte puțin probabil să primească vreodată Android Oreo. Cel puțin nu oficial.

Bineînțeles că orice utilizator de Galaxy S6 va putea să își folosească în continuare dispozitivul fără nici o problemă — lipsa actualizărilor neînsemnând oprirea funcționalității smartphone-urilor. Cu toate acestea, orice vulnerabilitate pe partea de securitate va apărea în viitor, nu va mai beneficia de garanția că aceste dispozitive vor mai vedea vreo rezolvare, iar cei ce visează la noi caracteristici aduse de o actualizare Android, își pot lua la revedere și se pot gândi deja la un upgrade de dispozitiv.

Aceste eliminări ce privesc actualizarea sistemului de operare Android pentru diverse modele de smartphone-uri, cazul noustru gama Galaxy S6 și S6 Edge, sunt în contrast cu metodele folosite de Apple care mențini dispozitivele active pentru o perioadă cât mai lungă de timp. De exemplu, iPhone 5S care a fost lansat în urmă cu 5 ani de zile, în 2013, încă primește suport și actualizări de software de la Apple și acest lucru se întâmplă în același timp cu actualizările primite de flagship-ul companiei, iPhone X.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

sursă: security.samsungmobile.com

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.