Ce este True Tone și Cum poți Să Dezactivezi sau Să Activezi True Tone pe iPhone

0
1212
Foto: Adrian Benea/GamTech.ro
Ce este True Tone și Cum poți Să Dezactivezi sau Să Activezi True Tone pe iPhone

Ce este True Tone și Cum poți Să Dezactivezi sau Să Activezi True Tone pe iPhone

Ultimele modele de iPhone lansate în această toamnă dispun de o caracteristică nouă numită True Tone. Aceasta nu face altceva decât să balanseze automant nuanța de alb din ecranele dispozitivelor pentru a se potrivi mai bine cu lumina ambientala din jurul nostru. În practică, acest lucru înseamnă că ecranul devine mai cald într-o încăpere luminată cu lumină caldă și mai rece în lumină rece, asemănător cu Night Shift, dar nu atât de dramatic și nu se limitează doar la perioada înserată a unei zile.

În cazul în care dispuneți de un iPhone 8, iPhone 8 Plus sau un iPhone X, probabil că doriți ca această caracteristică—setare—True Tone să fie activată, dar pentru acei utilizatori care nu doresc să folosească acest balans automat și vor să își dezactiveze True Tone de pe iPhone-urile lor, le prezentăm în câțiva pași simpli cum se poate face acest lucru.

Așa cum spuneam mai devreme, iPhone-urile trebuie să dispună de caracteristica True Tone pentru a putea fi activată sau dezactivată, iar în acest moment doar cele mai noi dispozitive dispun de această caracteristică nouă, iPhone X, iPhone 8 și iPhone 8 Plus.

Cum Să Dezactivezi sau Să Activezi True Tone Pe iPhone

True Tone se poate dezactiva/activa rapid din setările ecranului unui iPhone din aplicația Settings:

  1. Deschideți aplicația Settings de pe iPhone
  2. Mergeți la Display & Brightness
  3. Localizați True Tone și comutați butonul pe modul OFF pentru a dezactiva True Tone sau pe modul ON dacă doriți să activați True Tone.

După comutarea butonului True Tone pe OFF este posibil să observați o modificare a culorilor ecranului iPhone-ului vostru, deoarece acesta readuce toate nuanțele la forma inițială ca și când nu ar fi fost activat True Tone. Aceste setări inițiale sau mai bine zis nuanțe inițiale, sunt identice cu ale oricărui ecran iPhone pe care l-ați văzut până la această dată. Mulți utilizatori pot să nu observe nici o modificare a nuanțelor pentru că True Tone este o caracteristică care acționează foarte subtil asupra ecranelor noilor iPhone-uri.

La fel se întâplă și în cazul reactivării True Tone. O mică modificare a culorilor poate apărea imediat după ce butonul este comutat pe ON, în funcție de lumina și condițiile ambientale care vă încănjoară.

De ce ai dori să dezactivezi True Tone de pe iPhone?

În primul rând din cauza acurateții culorilor. True Tone poate să nu afișeze poza așa cum este ea în mod normal, poate că nuanțele atunci când vă uitați la un film sau un video sunt modificate și poate nu doriți acest lucru. În al doilea rând, poate să nu vă placă deloc această nouă caracteristică True Tone și doriți ca ecranul să afișeze în permanență nuanțele nemodificate de căldura luminii.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.