Specificațiile Xbox Project Scorpio au fost Dezvăluite, Iată Detaliile

0
850
Specificațiile Xbox Project Scorpio au fost Dezvăluite, Iată Detaliile

Specificațiile Xbox Project Scorpio au fost Dezvăluite, Iată Detaliile

Microsoft a dezvăluit în sfârșit detaliile legate de noua consolă de jocuri numită Project Scorpio, dezvăluind faptul că hardware-ul este mult mai mult decât doar putere brută și că are capacitatea de a gestiona jocurile în formatul 4K cu ușurință.

Microsoft a decis să nu ofere doar o consolă upgradată cu trucuri mici și completări care să o facă mai performantă, ci a mers pe un target ce înseamnă performanță pură prezentată anul trecut în cadrul E3, când a fost introdus un GPU proiectat la comandă, care stă alături de 12GB de memorie rapidă GDDR5 și un cu totul alt CPU personalizat cu opt-core.

Am putut vedea tot felul de îmbunătățiri aduse celei mai noi console Microsoft Xbox One S, dar și în cazul concurenței prin PlayStation 4 Slim și PlayStation 4 Pro, lansate imediat după consola Xbox One S, dar nici una dintre aceste îmbunătățiri, în oricare dintre aceste cazuri, nu a oferit ceva cu adevărat revoluționar. În schimb, Project Scorpio, pare să fie punctul extrem la care s-a gândit Microsoft.

În loc să pună un hardware nou care să promită marea cu sarea—lucru care s-a întâmplat în cazul consumatorilor consolei Sony PlayStaton 4 Pro, atunci când a reieșit că este echipată cu o serie de probleme vizuale—Microsoft dorește să ducă titlul de consolă de jocuri la nivelul următor, prin specificații tehnice și un progres pe care nici o altă consolă de jocuri video nu a mai experimentat-o vreodată:

  • GPU: 40 unități de calcul personalizate la 1172MHz
  • CPU: 8 nuclee x86 custom tactat la 2.3GHz
  • Memorie Internă: 12GB GDDR5
  • Lățime bandă de memorie: 326 GB/s
  • Hard Disk intern: 1TB 2.5-inci
  • Unitate Optică Experience: 4K UHD Blu-ray

Cu alte cuvinte, noile nuclee într-un număr de 8, custom x86, ce se găsesc în Project Scorpio, oferă cu 31% mai multă viteză de procesare față de consola curentă Microsoft Xbox One. Prin Project Scorpio, Microsoft vede o imagine de ansamblu mult mai mare, mai mult decât să ofere doar o experiență de joc fluidă, într-un format 4K la 60fps-uri.

Cu acestea fiind spuse, mai este nevoie de câteva jocuri care să ruleze și să ofere o adevărată experiență de joc video transpusă într-o realitate virtuală atât de aproape de adevăr.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

sursă: DigitalFoundry

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.