Specialized S-Works Roubaix, Bicicleta cu Suspensie Personalizată a lui Peter Sagan

0
809

Specialized S-Works Roubaix, Bicicleta cu Suspensie Personalizată a lui Peter Sagan

Campionul actual al ciclismului de șosea, Peter Sagan, va participa duminică pe clasica pavată Paris-Roubaix pe o nouă bicicletă Specialized S-Works Roubaix personalizată special și echipată cu o suspensie numită FutureShock.

Bicicleta este noul model Specialized Roubaix, care a fost modificat față de varianta originală, pentru a putea folosi frânele standard pe jantă în locul celor pe disc.

Noua bicicletă a lui Sagan este atent finisată și integrează detalii și piese pe care rutierul le preferă. Așadar, pipa Zipp Sprint pe care Sagan o folosește pe majoritatea bicicletelor pe care rulează, este integrată perfect alături de FutureShock. Pipa este acoperită de mecanicii echipei cu bandă, pentru că aceasta nu face parte din linia de piese pe care o pune la dispoziție sponsorul echipei Bora-Hansgrohe. Pe ghidonul bicicletei sale, mecanicii i-au înfășurat ghidolina preferată SupaCaz, într-un singur strat—nu folosește ghidolină dublă pentru a amortiza pavatele și drumurile grele din Paris-Roubaix.

Șaua aleasă de Peter Sagan este un Specialized Romin Pro montată pe un tub PRO.

După lansarea modelului Roubaix cu FutureShock și după adaptarea acestuia pentru frânele standard, Sagan a decis să folosească jantele Specialized Roval CLX 50, echipate cu cauciucuri S-Works Turbo Tubulars de 28mm. În edițiile anterioare Parix-Roubaix, Sagan folosea jante mult mai puțin adânci, echipate cu cauciucuri de 30mm pentru un confort mai ridicat.

Atât Sagan cât și restul echipei Bora-Hansgrohe folosește prototipele power meterelor 4iiii cu două fețe. Power meterul este motat între folile de 53, respectiv 44 dinți.

Pentru această cursă, Sagan a dorit să folosească în mod expres schimbătoarele mecanice Dura-Ace în favoarea schimbătoarelor electronice Di2, pe care le folosește în mod normal.

Cadrul bicicletei este vopsit într-o culoare gri metalică, care își schimbă culorile în funcție de cum reflectă razele soarelui. Pe tubul de jos al bicicletei stă montat un suport pentru bidon pe care mecanicii l-au capitonat cu bandă aderentă pentru a ajuta la menținerea bidonului.

Atunci când Specialized a lasat noul model original Roubaix, declara că va fi un model specific frânelor pe disc și că nu va fi produsă nici o versiune cu frâne normale pe jantă. Prima modificare a apărut pe modelul desenat pentru Tom Boonen, iar atunci Specialized a fost întrebată de această contradicție, a răspuns astfel:

Într-un moment în care bicicletele cu frâne pe disc nu au fost adoptate de către toate echipele, există o discrepanță între asistența mecanică din timpul unei curse.

Din aceste motive tehnice și strategice, lucrând în strânsă legătură cu echipele noastre și cu rutierii, ne-am decis să furnizăm o astfel de bicicletă pentru Tom Boonen (mai ales că Paris-Roubaix va fi ultima sa cursă din carieră) și astfel toți rutierii ce folosesc bicicletele noastre să aibă frâne normale, pe care le-au folosit deja în Flandra și le vor folosi și în Paris-Roubaix.

Indiferent, bicicleta lui Sagan arată extraordiar, dar nu știm cu siguranță dacă va fi și cea care îi va asigura victoria în clasica cursă pe pavate, Paris-Roubaix, de duminică.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

sursă: cyclingweekly

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.