Germania Va Introduce Taxa de Drum pentru Mașinile Înmatriculate în Afara Țării

0
354

Germania Va Introduce Taxa de Drum pentru Mașinile Înmatriculate în Afara Țării

Camera inferioară a Parlamentului German a căzut de acord în ceea ce privește introducerea unei taxei de drum, inclusiv pentru autostrăzi, pentru toate autoturismele înmatriculate în afara țării.

Taxa va viza în mod direct străinii care folosesc drumurile din Germania cu regularitate, dar va scuti străinii care folosesc drumurile pentru călătorii scurte, ocazionale și în special pe cei cu mașini ecologice. Taxa anuală pentru aceste autovehicule nu va depăși 130 euro și va fi calculată în funcție de normele de poluare, declară Reuters.

Cu toate acestea, legea votată vineri, se va confrunta cu o grămadă de obstacole înainte de a fi implementată. De exemplu, statele vestice Saarland și Rhineland-Palantinate au spus că vor folosi o comisie de mediere pentru a face legătura între camerele parlamentului Bundestag și Dundesrat, ceea ce înseamnă că legea nu va fi implementată până după 24 Septembrie când au loc alegerile federale.

Mai mult decât atât, Membrii Parlamentului European se opun legii, susținând că aceasta este o încălcare a principiului non-discriminatoriu din Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.