Apple prezintă noul iPad 9,7-inci, ca înlocuitor al modelului iPad Air

0
655
Apple prezintă noul iPad 9,7-inci, ca înlocuitor al modelului iPad Air

Apple prezintă noul iPad 9,7-inci, ca înlocuitor al modelului iPad Air

Apple a anunțat oficial noul iPad 9,7-inci care înlocuiește iPad Air 2 și totodată reduce prețul pentru iPad Mini. Iată detaliile.

Noul model de iPad este numit simplu 9,7-inci iPad, Apple luând decizia de a renunța la cuvântul Air din numele produsului. Produsul era de aștepat, iar acum că a fost lansat oficial să vedem cum se prezintă în materie de detalii și specificații.

9.7-inci iPad

La fel ca și predecesorul său și acest model dispune de un ecran Retina uimitor, de 9,7-inci, livrând o rezoluție de 2048 x 1536 pixeli la 264 ppi.

De-a lungul timpului, Apple a adus îmbunătățiri și a alocat suficientă inginerie în ecranele iPad pentru ca acestea să devină mai luminoase și să ofere o experiență uimitoare. Astfel au fost adăugate caracteristici de afișare ca True Tone, o gamă mai largă de culori (P3) sau un ecran complet laminat cu un strat antireflexie, făcând ca iPad Pro să fie un produs premium și oferind o exeriență unică în materie de culori. Din păcate toate aceste îmbunătățiri nu sunt disponibile pe iPad 9,7-inci, și asta pentru că nu este încadrat în categoria Pro.

Pe parte de design, modelul nu aduce prea multe modificări, pentru că Apple nu vrea să strice un design elegant dar util în același timp, doar de dragul schimbării. Acest lucru înseamnă că produsul este similar cu ceea ce am putut vedea deja, iar în comparație cu iPad Pro 9,7-inci, iPad 9,7-inci este mai gros cu 1,4 mm, fiind chiar mai gros și ca iPad Air 2. În același timp, celelalte dimensiuni sunt identice.

În ceea ce privește hardware-ul, Apple a îmbunătățit de fiecare dată performanțele dispozitivelor sale, iar acest iPad nu face excepție. iPad 9,7-inci dispune de noul procesor A9 și de un coprocesor pentru mișcare M9, ceea ce înseamnă că ar trebui să fie mai mult decât suficient ca în categoria sa, dispozitivul să fie unul dintre cele mai performante de pe piață. În interior se află același acumulator ca pe iPad Air, ajungând la o autonomie de aproximativ 10 ore de utilizare intensă.

9,7-inci iPad dispune de o cameră frontală FaceTime de 1,2 megapixeli care poate înregistra clipuri video la 720p, în timp ce camera principală este de 8 megapixeli, înregistrând clipuri video la 1080p @60fps sau la 720p și 120fps pentru modul Slo-Mo. iPad-ul este dotat cu un sistem de 2 difuzoare stereo și cu un senzor biometric pentru autentificare, Touch ID.

Noul iPad poate fi achiziționat în trei variante de culoare, Space Gray, Silver și Gold, fără o variantă Rose Gold. Atât varianta Wi-Fi cât și cea cu celular poate fi achiziționată în două variante de stocare, 32GB și 128GB.

În concluzie, este un iPad normal, fără prea mari pretenții pentru că există oricând varianta Pro, iar scopul pricipal este să se ajungă la denumiri mai simple împărțite în trei categorii: iPad Mini, iPad și iPad Pro.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.