Swatch Vrea să Înfrunte Giganții Apple Watch și Android Wear cu un Sistem de Operare Propriu

0
262

Swatch Vrea să Înfrunte Giganții Apple Watch și Android Wear cu un Sistem de Operare Propriu

Conform Reuters, CEO-ul Swatch Group Nick Hayek, a declarat că lucrează împreună cu institutul CSEM la un ecosistem—sistem de operare—propriu, pentru viitoarele smartwatch-uri produse de compania Elvețiană. 

Swatch — care deține brandurile Tissot și Omega — vrea să lanseze până la sfârșitul anului 2018, un sistem de operare propriu care să rezolve toate problemele legate de consumul de energie și viața privată a utilizatorilor pe care Google și Apple nu le-au rezolvat.

Hayek a spus că el nu dorește ca Swatch să devină “standardul industriei pentru smartwatch-uri,” deoarece ar fi foarte periculos pentru oameni ca ei să depindă doar de una sau două platforme, dar crede că compania poate oferi ceva mai bun pentru siguranța datelor utilizatorilor pentru o adevărată viață privată și un consum de energie mult mai mic decât oferă celelalte două sisteme de operare disponibile pe majoritatea smartwatchu-rilor, Android Wear și watchOS.

În momentul de față, viața bateriei pe aceste smartwatch-uri este cea mai mare problemă. Apple Watch de exemplu, nu are o autonomie mai mare de o zi pentru o singură încărcare, în timp ce pentru anumiți utilizatori care solicită ceasul intens, acesta nu ajunge nici măcar la o zi completă de utilizare.

Swatch a primit deja câteva cereri de la companii mici din Statele Unite, care ofereau opțiuni pentru sisteme de operare flexibile, open-source, pentru ca Swatch să le folosească pe produsele sale. Acest lucru înseamnă mai mulți competitori pentru Android Wear și watchOS și variante viabile pentru producătorii de ceasuri care nu au sistemul lor propriu de operare.

Majoritatea estimărilor spun că Apple este cel mai mare furnizor de smartwath-uri la nivel mondial, eclipsând cu ușurință Garmin și Samsung și chiar companii ca Fitbit și Xiaomi care sunt cei mai importanți furnizori de purtabile de pe piață.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

sursă: reuters

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.