Intel face Un Pas Uriaș în Industria Tehnologiei Auto după o Investiție de 15,3 miliarde de dolari

0
358
Intel face Un Pas Uriaș în Industria Tehnologiei Auto după o Investiție de 15,3 miliarde de dolari

Intel face Un Pas Uriaș în Industria Tehnologiei Auto după o Investiție de 15,3 miliarde de dolari

Intel face un pas uriaș în industria tehnologiei auto după ce a anunțat un acord definitv de cumpărare a companiei Israeliene Mobileye, care produce tehnologie pentru mașinile autonome. Tranzacția finală este de 15,3 miliarde de dolari, fiind cea mai mare achiziționare high-tech din istoria țării.

Mobileye este specializată în dezvoltarea de echipamente ce învață din traficul de zi cu zi, analizând datele, localizările și cartografierea rutelor pentru sistemele avansate de asistență la volan. Aceste echipamente constau în senzori și camere video care sunt montate pe mașinile autonome, ajutându-le să navigheze în siguranță fără a fi necesară intervenția omului.

Intel dorește să devină principalul furnizor al acestei tehnologii pentru următoarele generații de vehicule autonome și va crea o nouă divizie dedicată tehnologiei auto, care va studia exclusiv problemele mașinilor autonome.

Colaborarea dintre Intel și Mobileye nu este o noutate, cei doi lucrând deja la un proiect BMW pentru o astfel de mașină autonomă, dar și cu alți producători ca General Motors sau Volvo, cu care vor să realizeze cea mai mare hartă rutieră pentru aceste mașini autonome. Harta ar urma să conțină marcaje pentru toate zonele pericoloase și alte informații necesare pentru a se putea deplasa în siguranță în orice situație întâlnită la drum.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

via: iClarified
sursa: intelandmobileye

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.