Noul VW Arteon, Un Coupe Cu 4 Uși Ce Înlocuiește Passat CC

0
582

Noul VW Arteon, Un Coupe Cu 4 Uși Ce Înlocuiește Passat CC

Acest model complet nou de la Volkswagen se numește Arteon și practic vine ca un înlocuitor al modelului Passat CC în gama premium a mărcii.

VW a denumit Arteon ca un premium Gran Turismo, oferindu-i o față total diferită, un set de linii puternice și un acoperiș aerodinamic redus. Modelul stă pe paltforma modulară MQB și are o lungime de 4.862 mm, o lățime de 1.871 mm, o înălțime de 1.427 mm și un ampatament de 2.841 mm.

VW Arteon va avea în total șase motorizări pe benzină și diesel, începând de la 150CP în cazul noului 1,5 litri TSI și 190CP, respectiv 280CP pentru motorul 2,0-litri TSI; și 150CP, 190CP și 240CP pentru motorul diesel de 2,0 litri TDI. Motorizările de bază, adică cel de 150CP benzină, 150CP și 190CP diesel vor fi cuplate la o cutie de viteză cu șase rapoarte standard, în timp ce restul gamei va dispune de o cutie automată cu șapte rapoarte și dublu ambreiaj. Tototdată, cele mai puternice motorizări pe benzină și diesel vor veni cu tracțiune integrală permanentă

Interiorul noului Arteon urmează liniile familiare ale Passat, numai că în acest caz, VW a montat cele mai recente caracteristici tech, inclusiv un Display Active Info ce poate fi văzut și pe Golf, și sisteme infotainment cu ecrane de 6,5 și 9,2 inci. Iar pentru că este un model premium, Arteon primește și lumină interioară ambientală, ce vine de sub aerisitoare și se continuă pe uși.

Spațiul interior este și el suficient de mare pe Arteon, iar în această privință, VW susține că spațiul pentru picioarle pasagerilor din spate este cel mai mare din clasă și asta mulțumită ampatamentului. Tot pentru pasagerii din spate Arteon oferă trei locuri, iar pentru două persoane sunt disponibile două fotolii confortabile.

Nu vor lipsi nici sistemele de asistență, care sunt suficient de multe în cazul Arteon, incluzând ultima generație pentru controlul vitezei de croazieră, Emergency Assist, Lane Assist, protecția pasagerilor și multe altele.

Arteon arată intenția companiei VW de a rivaliza cu modele ca BMW Seria 4 Gran Coupe și Audi A5 Sportback, iar de aici putem deduce faptul că prețurile vor fi mult mai mari decât cele ale modelului Passat.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.