Apple nu trece la portul USB-C pentru iPhone 8 și păstrează portul Lightning, care va fi modificat încât să suporte încărcarea rapidă

0
373
Apple nu trece la portul USB-C pentru iPhone 8 și păstrează portul Lightning, care va fi modificat încât să suporte încărcarea rapidă

Apple nu trece la portul USB-C pentru iPhone 8 și păstrează portul Lightning, care va fi modificat încât să suporte încărcarea rapidă

Ming-Chi Kuo de la KGI a respins astăzi afirmațiile făcute la începutul acestei săptămâni în Wall Street Journal, cum că iPhone 8 va veni cu un port USB-C ce va înlocui actualul port Lightning.

Acesta a fost principalul subiect zilele acestea, doar că Ming-Chi Kuo închide astăzi acest subiect după ce scrie că nu intră în discuție ca Apple să renunțe la port-ul Lightning pentru oricare dintre cele trei modele de iPhone ce vor fi lansate în 2017, ci doar vor fi introduse anumite componente în dispozitiv pentru ca să poată fi compatibil cu încărcarea rapidă.

Aparent, Apple va schimba tehnologiile care stau la baza gestionării energiei, adăugând noului iPhone caracteristici pentru încărcarea rapidă. Prin acesată modificare vor fi aduse anumite beneficii de la portul USB-C, ca “Type C Power Delivery”, dar fără să schimbe conectorul fizic actual. Pentru a activa încărcarea rapidă, Apple va folosi componente noi de la Texas Instruments and Cypress și va schimba forma și desinglul bateriei de pe iPhone 8 pentru ca dispozitivul să poată fi încărcat mult mai rapid. Aceste informații nu vin și cu detalii despre o posibilă încărcare wireless disponibilă pe iPhone 8.

Kuo a spus că, deși portul USB-C permite rate de transfer de date mult mai rapide decât viteza maximă permisă de portul USB 3 Lightning, acesta nu este un motiv suficient pentru ca Apple să schimbe acești conectori. Apple are două motive principale pentru a menține portul Lightning, spune KGI; susține drepturile de autor MFi în jurul accesoriilor ecosistemului iOS și considerațiile form factor. În plus, un port USB-C este mult mai mare decât portul Lightning, iar Apple face eforturi în ceea ce privește un spațiu cât mai compact și mai util pentru dispozitivele sale.

KGI crede că este posibil să vedem în noile cutii ale modelelor de iPhone lasante în acest an cabluri Lightning to USB-C, în locul cablurilor tipice, dreptunghiulare USB-A. Deși portul Lightning va mai rămâne o bună perioadă de timp standardul Apple, cablurile vor adopta tipul USB-C pe cealaltă parte pentru ca dispozitivele iOS să fie compatibile cu ultimele generații de MacBook-uri și porturile lor USB-C.

Se așteaptă ca în această toamnă Apple să lanseze trei noi modele iPhone. Unul dintre acestea va avea un desing complet nou, având un display OLED de 5,8 inci, un ecran fără margini și o baterie mai mare, în timp ce celelalte două modele vor fi doar upgrade-uri la seria curentă iPhone 7.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

via: 9to5mac

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.