Expediază Un Fișier Între Două Dispozitive Rapid și Ușor prin Takeafile

0
816
Expediază Un Fișier Între Două Dispozitive Rapid și Ușor prin Takeafile
Expediază Un Fișier Între Două Dispozitive Rapid și Ușor prin Takeafile

Expediază Un Fișier Între Două Dispozitive Rapid și Ușor prin Takeafile

Atunci când folosiți email-ul personal pentru a transmite un fișier cuiva sau folosiți un serviciu gen Dropbox pentru a transfera fișiere între dispozitive, datele respective trăiesc practic undeva pe un server intermediar. Din această cauză întreg transferul poate dura ceva timp, atât la încărcarea fișierului cât și la descărcarea lui, în funcție de viteza perimsă de acestea. Dacă doriți ca lucrurile să meargă mult mai repede, fără intermediari în acest proces, folosind tehnologia peer-to-peer, vă recomandăm Takeafile.com

Takeafile este un serviciu care nu are nevoie decât de un browser compatibil (Google Chorme sau Firefox) fără vreun plugin sau altceva. Tot ce trebuie să faceți este să vă creați un cont și apoi să trageți pe Takeafile fișierul care doriți să îl trimiteți mai departe. Acesta va genera automat un link care poate fi trimis spre destinatar prin copy/paste oriunde sau prin transmiterea unui mail direct de pe pagină. Atunci când destinatarul face un click pe link, se va stabili automat o conexiune între browserul destinatarului și browserul expeditorului și fișierul va fi transferat.

Takeafile folosește capabilitățile WebRTC din Chrome și Firefox, ceea ce înseamnă că nu e nevoie de nici un fel de aplicație pentru a putea folosi serviciul, doar că fișierul este valabil atâta timp cât aveți browserul deschis—poate fi considerată o limitare, dar totodată și o măsură de siguranță. În cazul în care doriți ca fișierul să fie disponibil pentru mai mult timp, Takeafile pune la dispoziție și un server propriu în care se poate urca fișierul cu pricina, iar dacă doriți să transferați mai multe fișiere, acesta le va face un .zip, pentru a putea fi transmise împreună.

În ceea ce privește securitatea datelor, trebuie să știți că Takeafile nu salvează niciodată fișierele încărcate—doar în cazul în care se dorește acest lucru—astfel că nu trebuie să vă faceți griji că poate rămâne ceva, undeva și tot transferul în sine este unul criptat. Este practic doar o metodă rapidă și simplă de a transmite orice fișier printr-un browser, fără a fi găzduit undeva.

Takeafile

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.