Apple a Obținut un Brevet pentru Un Cititor de Amprente folosind întreg Ecranul iPhone-ului

0
367

Apple a Obținut un Brevet pentru Un Cititor de Amprente folosind întreg Ecranul iPhone-ului

Apple lucrează de ceva timp la un sistem de citire a amprentelor—Touch ID—integrat în totalitate în ecran și a obținut mai multe brevete în acest domeniu. Discuțiile și zvonurile pe această temă au ajuns și în mediul online, iar acum au intrat în atenția celor de la AppleInsider câteva informații ce ar sugera că noul cititor biometric ar putea funcționa pe toată suprafața ecranului. Sistemul a fost publicat pentru prima dată în luna Iulie 2016 de către Patent and Trademark Office din Statele Unite, având ca număr de brevet No. 9.582.102 și descris ca “Dispozitiv electronic ce include un senzor biometric încadrat într-un ecran tactil.”

În momentul de față acest senzor biometric funcționează sub numele de Touch ID, fiind integrat într-un inel capacitiv din butonul Home al iPhone-ului, în timp ce brevetul sugerează că acestă scanare de amprentă ar putea fi făcută de ecranul în sine.

Metoda folosită pentru citirea amprentelor implică folosirea de straturi multiple pentru un ecran, incluzând un strat pentru display și cel puțin un strat transparent conductor și unul pentru citirea amprentelor. Acest senzor biometric ar putea include un strat de interconectare “strat urmăritor conductor transparent” și un strat “dielectric transparent,” poziționate între straturile de interconectare și detectare. Toate aceste straturi vor fi sub forma unui sandviș între stratul ecranului propriu-zis și capacul “dielectric transparent” protector, care, conform brevetului, va fi din sticlă. Cu toate că acest cititor de amprentă ar putea fi limitat la o anumită zonă specifică a ecranului, se prea poate să fie integrat în toată suprafața propriu-zisă a ecranului activ, transformând practic întreg ecranul într-un cititor de amprente.

Luna aceasta, Apple a obținut un brevet pentru un cititor de amprentă plasat sub ecran—”panou de afișaj interactiv cu diode IR”— folosind o combinație de tansmițătoare de lumină infraroșie și senzori încorporați în stratul ecranului pentru a citi poziția degetului și implicit a amprentei.

Patentul dezvăluit astăzi nu ilustrează un iPhone care folosește un senzor pentru amprentă integrat în butonul Home, astfel că am putea asista la un iPhone 8 lansat în această toamnă, care să nu includă deloc un buton Home pe toată suprafața sa. Unul dintre analiști susține că iPhone-ul aniversar va folosi un ecran OLED de 5,15-inci într-o carcasă similară cu cea a iPhone-ului actual de 4,7-inci, lucru care înseamnă un ecran mai mare prin scoaterea butonului fizic Home. Astfel, în locul butonului fizic ar putea apărea o zonă dedicată “zonă funcțională” în partea de jos a dispozitivului care să folosească un sistem de control bazat în totalitate pe un software. În același timp, au circulat zvonuri care ar fi pus înaintea acestui cititor de amprentă o recunoaștere facială și a irisului, dar Apple dorește ca cititorul de amprente să rămână principalul sistem de autentificare pe dispozitivele sale.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.