Apple Avertizează Toți Clienții Săi să Stea Departe de Încărcătoarele și Bateriile Contrafăcute

2
412

Apple Avertizează Toți Clienții Săi să Stea Departe de Încărcătoarele și Bateriile Contrafăcute

Atunci când se întâmplă să apară probleme la încărătorul iPhone-ului, iPad-ului sau a Mac-ului, tendința este să ne orientăm spre produse ieftine și contrafăcute, în favoarea celor originale și mult mai scumpe. Același lucru este valabil și în cauza acumulatorilor pentru dispozitivele Apple.

Fiecare dispozitiv Apple, are integrat în placa de bază o grămadă de senzori și micro cipuri care nu permit oricărei componente externe să fie conectată la dispozitv. Atunci când dispozitivul a fost conectat la un astfel de încărcător sau cablu de date cu siguranță ați întâmpinat probleme cu încărcarea, apărându-vă pe eran meseje ca: “Acest cablu sau accesoriu nu este certificat și poate să nu funcționeze fiabil cu acest iPhone” sau “Încărcarea nu este admisă cu acest accesoriu” ori “Accesoriu nepermis”.

Apple atenționează consumatorii să stea departe de produsele contrafăcute și chiar de unele accesorii și baterii de la terțe părți, pentru că acestea pot să nu fie construite corespunzător și pot genera diferite probleme de siguranță. Avertizmentul vine pentru toate accesoriile contrafăcute, dar acumulatorii sunt și mai importanți în această ecuație, iar în cazul acestora Apple sfătuiește orice utilizator să viziteze doar service-uri autorizate Apple sau Apple Store-uri, pentru a avea certitudinea că primesc o baterie originală pe dispozitivul lor.

Mesajul Apple pe pagina de suport:

Unele încărcătoare și baterii contrafăcute și chiar de la terțe părți pot să nu fie realizate la standarde și ar putea duce la probleme de siguranță.

Pentru a avea certitudinea că vi s-a înlocuit acumuloatorul cu unul original Apple, vă recomandăm să vizitați un Apple Store sau un Service Autorizat Apple. Dacă aveți nevoie de un adaptor sau un încăcător pentru dispozitivul Apple, vă recomandăm să achiziționați doar adaptoarele sau încărcătoarele Apple.

În toamna anului trecut, Apple a intentat un proces împotiva companiei Mobile Star LLC, pentru încălcarea dreptului de autor prin vânzarea de produse contrafăcute, vânzând încărcătoare USB de 5W și cabluri Lightning pe Amazon sau Groupon. Daunele cerute de Apple sunt de peste 2 milioane de dolari.

Procesul și documentele judiciare au scos la iveală faptul că aproximativ 90 de procente din așa zisele încărcătoare originale Apple și cabluri Lightning vândute în anul 2016 prin intermediul Amazon.com, sunt produse contrafăcute.

“Siguranța consumatorilor Apple este de o importanță extremă pentru Apple, iar Apple dedică surse semnificative pentru a se asigura că încărcătoarele, bateriile și restul accesoriilor sale îndeplinesc standardele de siguranță ale industriei și sunt supuse unor teste riguroase de siguranță și fiabilitate.”

Conform companiei de certificare UL din Statele Unite, un enorm procent de 99% din încărcătoarele Apple vândute online, nu respectă standardele de siguranță.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

via: Apple Support

2 COMENTARII

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.