Skoda Rapid facelift, primele imagini și un nou motor disponibil

0
2519

Skoda Rapid facelift, primele imagini și un nou motor disponibil

După actualizările aduse modelului Octavia, Skoda aplică un tratament asemănător și modelului Rapid, dezvăluind totodată și primele imagini.

După cum se poate observa, modelul Rapid nu păstrează exact aceeași linie, farurile bi-xenon fiind acompaniate de farurile de zi cu tehnologie LED într-o formă curbată, în timp ce farurile de ceață se evidențiază frumos dintr-o bară de protecție redesenată.

Skoda a extins parbrizul din spate pentru versiunea Rapid Spaceback ca parte a acestui facelift și a schimbat și design-ul pentru noile jante disponibile pe aceste modele, putându-se acum alege dinte jante din aliaj de 15, 16 și 17 inci.

La interior, Skoda a aplicat câteva modificări interesante, afăugând noi inserții și tapițerii pentru uși, aerisitoare modificate, dar și instrumente în panoul de control al sistemului de climatizare. Printre tehnologiile adăugate de Skoda la interior, utilizatorii se vor putea bucura de hotspot WLAN permanent, alături de serviciile Skoda Connect care conțin un Infotainment Online și CareConnect.

Prin intermediul aplicației Skoda Connect, proprietarii vor putea avea acces la informații despre vehicul de la distanță, verificând dacă ușile, geamurile și trapa sunt închise sau nu, sau pot verifica nivelul combustibilului din rezervor.

Ca motorizări disponibile pentru Rapid facelift, Skoda a adăugat un nou motor pe benzină de 1,0 litri TSI care va înlocui motorul de 1,2 litri actual. Acesta va fi disponibil atât pe versiunea Rapid cât și pe Rapid Spaceback și va putea fi ales în două variante de putere, 94CP și 108CP. Cel mai slab dintre cele două va putea atinge 100 km/h în 11 secunde și va avea un consum de 4,4 litri/100 km cu o emisie CO2 estimată la 101 g/km, respectiv 9,8 secunde și un consum de 4,5 litri/100 km, cu CO2 de 104 g/km. Tot la capitolul benzină mai este disponibil și motorul de 1,4 litri TSI de 123CP, în timp ce iubitorii diesel-urilor, vor putea alege dintre două două motoare de 89CP pe un 1,4 litri TDI și 114CP pe 1,6 litri TDI. Toate versiunile sunt echipate cu sistemul brake energy recovery, un sistem start/stop și vor dispune de standardele de emisie Euro 6.

Skoda va debuta cu Rapid 2018 în cadrul Salonului Auto de la Geneva programat pentru luna Martie, prețurile fiind comunicate la scurt timp după lansarea modelului.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.