Ce Să Faci Dacă Butonul Home al iPhone-ului 7 sau 7 Plus se Defectează

0
7802
Ce Să Faci Dacă Butonul Home al iPhone-ului 7 sau 7 Plus se Defectează

Ce Să Faci Dacă Butonul Home al iPhone-ului 7 sau 7 Plus se Defectează

iPhone 7 și iPhone 7 Plus sunt primele versiuni de telefoane Apple care nu mai uitilizează un buton Home fizic, ci un senzor numit Taptic Engine. În mod normal acest buton a fost schimbat din două motive, o dată pentru ca să poată face telefonul rezistent la apă și a a doua oară, pentru a fi mai rezistent.

Butonul Home este apăsat de milioane de ori într-un singur an de utilizare, iar acest lucru a făcut ca în trecut butonul să mai cedeze. Butonul actual Home are un senzor care transmite un feedback atunci când este “apăsat” și care, cel puțin teoretic, ar trebuie să fie mult mai rezistent. Cu toate acestea, au fost semnalate de la lansarea iPhone 7 și iPhone 7 Plus, câteva cazuri în care butonul (senzorul) a încetat să mai funcționeze.

În mod normal, dacă telefonul detectează că ceva nu este în regulă cu partea hardware a butonului Home, telefonul aruncă automat un software de înlocuire a butonului pe ecran. Veți putea utiliza telefonul în mod normal cu ajutorul acestui software, doar că nu va mai funcționa senzorul Touch ID.

Daca dintr-o întâmplare nefericită vă aflați în această situație și nu vă apare nici un mesaj pe ecran legat de faptul că butonul Home s-a defectat, puteți încerca să dați un Hard Reset dispozitivului. Dacă problema nu s-a rezolvat și software-ul de înlocuire a butonului tot nu apare pe ecran, vă arătăm în continuare cum puteți să activați o altă funcție ajutătoare din setările iPhone-ului, pentru a putea folosi dispozitivul cel puțin până semnalați garanția sau să ajungeți cu el într-un service autorizat.

Această funcție ajutătoare poate fi folosită și pentru alte dispozitive iOS și se activează astfel:

  • Mergeți în aplicația Settings.
  • Apăsați pe General
  • Selectați secțiunea Accessibility
  • Alegeți AssistiveTouch

  • Comutați butonul AssistiveTouch în modul ON
  • În colțul din dreapta jos pe ecran va apărea un buton care accesat va afișa funcțiile disponibile, inclusiv noul buton Home

Butonul pentru funcții poate fi mutat oriunde pe ecranul iPhone-ului, prin simpla apăsare și menținerea apăsată a pictogramei butonului, mutându-l acolo unde considerați că vă este cel mai la îndemână. De aici, puteți accesa Control Center, Notification Center, puteți adăuga noi gesturi, puteți bloca dispozitivul, puteți regla volumul sau chiar să îl pueți pe mute, plus multe alte funcții.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.