Apple a Solicitat Un Brevet pentru Un Cititor de Amprentă plasat Sub Ecran

0
271

Apple a Solicitat Un Brevet pentru Un Cititor de Amprentă plasat Sub Ecran

Spunem la revedere butonului Home de la iPhone? Posibil, pentru că acum avem o garanție din partea Apple că în curând acest buton fizic va fi înlocuit de unul complet digital.

Apple a solicitat un brevet pentru un “panou de afișaj interactiv cu diode IR” — o metodă care va permite utilizatorilor să-și activeze dispozitivul printr-un buton Home virtual și un cititor de amprentă plasat direct sub ecranul tactil. Tehnologia patentată a fost făcută publică Marți, de către Oficiul de Brevete și Mărci Comerciale din Statele Unite și ar putea înlocui butonul fizic Home, care în mod obișnuit ocupa spațiul din partea de jos a ecranului iPhone-ului.

Încă de la început, atunci când cofondatorul Apple, Steve Jobs a introdus iPhone în 2007, butoul Home rotund a rămas aproape la fel, fiind un punct important pentru navigarea pe dispozitivele iOS. Primele zvonuri legate de renunțarea la acest buton fizic au început să apară în 2013, atunci când Apple introducea Touch ID—un senzor pentru amprentă ce securiza iPhone 5S, permițând utilizatorilor să treacă de parola obișnuită pentru a debloca dispozitivul sau să facă achizții din App Store ori iTunes printr-o simplă atingere a senzorului pentru amprentă. Senzorul Touch ID se găsește integrat și în butonul Home actual.

Cu toate acestea, speculațiile au prins contur abia în 2015, atunci când Apple a depus o cerere pentru un brevet prin care să mute senzorul pentru amprentă sub sticla ecranului tactil, eliminând nevoia unui buton fizic.

Cum Apple marchează în acest an 10 ani de la lansarea originalului iPhone, zvonurile sunt pline de rapoarte legate de schimbările majore de hardware ce sunt așteptate pe noua generație de iPhone, pe care cei mai mulți îl denumesc iPhone 8. Eliminarea botonului fizic este doar una dintre marile schimbări discutate, alături de o carcasă completă din sticlă și oțel inoxidabil, un ecran curbat și până în margini, încărcare wireless și chiar scaner pentru iris ca o metodă alternativă pentru deblocarea dispozitivului.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

via: appleinsider

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.