Îți Place Chitara? Iată Cele Mai Bune Aplicații Ce Te Pot Ajuta Să Înveți Acest Instrument

0
1423

Îți Place Chitara? Iată Cele Mai Bune Aplicații Ce Te Pot Ajuta Să Înveți Acest Instrument

Chitara este un instrument muzical deosebit și relativ ușor de învățat dacă are cine să îți arate secretele ce stau în spatele corzilor.

Mulți dintre cei ce doresc să învețe acest instrument nu au timpul necesar pentru a lua lecții de la un profesor de chitară. Din fericire, în ziua de astăzi, orice computer sau telefon care se poate conecta la internet vă oferă posibilitatea de a învăța chitara ușor și ieftin. De aceea, am căutat pentru voi câteva dintre cele mai bune aplicații pentru chitară, pentru a învăța, a exersa și a vă putea juca cu ele.

Tabs & Chords by Ultimate Guitar (2,99€)

În primul rând, Tabs & Chords by Ultimate Guitar este unul dintre cele mai mari cataloage de piese muzicale ce poate fi găsit în momentul de față în App Store. Aici găsești peste un milion de piese, de diferite genuri, de la artiști diferiți, ce pot fi învățate la chitară sau ukulele. Aproape fiecare piesă are note și acorduri pentru chitară, dar și versuri. Aplicația este extrem de folositoare atât pentru cei ce vor să învețe de la zero acest instrument, cât și pentru cei ce știu deja să cânte, dar au nevoie să învețe o piesă anume. De la Metallica la Led Zeppelin, aici găsești orice, iar pentru câțiva euro cenți în plus poți să obții câteva unelte folositoare pentru chitară, ca metronomul sau pachete de lecții.

2,99€ –  App Store

Chord! – Guitar Songbook, Chords and Scales (4,99€)

Chord! nu este un catalog de piese muzicale, dar are o grămadă de unelte utile pentru ca lecțiile de chitară, chitară bass, ukulele sau banjo să fie cât mai ușor de învățat.

Chord! oferă însă capacitatea de a scrie piese, printr-o metodă simplă de adăugare a acordurilor, transpuse frumos în degetele ce trebuiesc acționate pe corzile aferente, generând la final o partitură foarte frumoasă în format PDF, gata de imprimare. Tot cu Chord! se pot importa piese existente în format text, sau se pot adăuga piese din librăria muzicală proprie ce pot fi cântate în același timp în care se poat modifica viteza sau pasul.

Este o aplicație extrem de utilă, — un fel de dicționar muzical ce nu trebuie să lipsească din buzunarul împătimiților — ce poate fi folosită pentru construirea de acorduri complexe ce nu le-ați mai cântat niciodată. Această aplicație este o resursă de neprețuit pentru orice tip de interpret.

4,99€ –  App Store

iReal Pro – Music Book & Play Along (12,99€)

iReal Pro este o aplicație fantastică care arată exact ca diafragmele vechi de jazz chiar pe telefonul tău. Este o simplă aplicație pentru acompaniament ce vă poate ajuta în lecțiile de chitară. Aceasta are melodii presetate din aproape toate genurile, de la Bossa Nova la Blues, ce pot fi modificate datorită multitudinii de unelte muzicale.

Practica te face perfect, spune iReal Pro, iar aplicația vine în ajutorul tuturor celor care doresc să se perfecționeze, fiind folositoare de la începători și până la cei mai avansați interpreți. Pe lângă faptul că simulează perfect un band care vă acompaniază în timp ce repetați, aplicația vă permite să creați și să colectați partituri pentru melodiile preferate.

12,99€ –  App Store

Time Guru Metronome (1,99€)

Nici o lecție de chitară nu se poate face fără un metronom. Metronomul este o unelată importantă și esențială în practica chitarei, ajutând la menținerea ritmului unei piese. Pe lângă faptul că puteți seta ritmul și sunetul metronomului din multitudinea de sunete disponibile, Time Guru mai vine și cu o chestie unică în aplicație, și anume bit-ul care scade în intensitate dar rămâne în sprijinul tău, ajutându-te să îți dezvolți mai bine ceasul ritmic propriu. Toate aceste lucruri pot fi setate cu ușurință în aplicația Time Guru Metronome.

1,99€ –  App Store

Vrei să înveți chitara? Încearcă oricare aplicație dintre cele prezentate mai sus, iar dacă ai descoperit alta mai utilă, nu ezita și lăsa un comentariu mai jos pentru a o putea descoperi și ceilalți cititori.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.