Jiobit, un mic dispozitiv care învață ce face copilul tău

0
560

Jiobit, un mic dispozitiv care învață ce face copilul tău

Copii sunt foarte imprevizibili și de cele mai multe ori trebuie să fii cu ochii pe ei. În magazine mari sau în piețe și locuri aglomerate, aceștia trebuie supravegheți în permanență sau chiar ținuți în hamuri, pentru că se pot pierde foarte ușor dacă sunt lăsați de mână.

Un dezvoltator a venit cu o idee pentru astfel de situații și a numit-o Jiobit—un mic dispozitiv care să poată urmării copii. Nu este o idee neapărat nouă, fiind deja mai multe gadget-uri pe piață care fac acest lucru, dar mult mai prost și foarte scumpe. Acest dispozitiv însă, este foarte mic, poate fi prins cu clips de haine și folosește un sistem de urmărire a locației care nu a mai fost întâlnit la nici un alt produs de acest tip. Este vorba de Wi-Fi, Bluetooth, GPS și triangulația celulară.

Creatorii Jiobit susțin că micul dispozitiv poate ajunge la 2 luni de viață a bateriei, este foarte precis atât în exterior cât și în interior și aucapacitatea de a învăța obiceiurile copiilor, notificând părinții atunci când acestea au fost deviate.

Prețul acestui dispozitiv nu este încă valabil, dar ceea ce este sigur este că pentru a funcționa va fi nevoie de un abonament lunar. Conform declarațiilor fondatorului Jiobit, prețul lunar pentru acest abonament “va fi cu siguranță mai mic decât pentru Netflix.” (Abonamentul lunar pentru serviciul de streaming însemnă între 8 și 12 euro în România). De regulă, dispozitivele GPS pentru copii au prețuri ce variază între 40 și 500 de dolari în Statele Unite, dar reprezentanții Jiobit spun că prețul pentru acest mic dispozitiv nu va fi mai mare decât pentru o brățară Fitibit (aproximativ 130 dolari). Cu toate acestea, ținând cont că va funcționa împreună cu un abonament lunar, acest mic dispozitiv, deși la prima vedere extrem de util, va fi puțin cam mare pentru posibilitățile majorității părinților.

Dacă va funcționa sau nu acest dispozitiv vom vedea atunci când va fi lansat, pentru că urmărirea cu exactitate a locației nu este o sarcină foarte ușoară, mai ales în zonele aglomerate. Conceptul sistemului prezentat este convingător, iar sistemul hibrid de urmărire folosește o varietate de metode pentru a obține o locație cât mai precisă, rămâne însă să vedem cât de mult se va apropia de autonomia specificată de creatorii prodului, pentru că așa cum bine știm cu toții, oricare dintre aceste tehnologii este un consumator mare de baterie. Ei spun că dacă semnalul celular este scăzut, Jiobit poate transmite informațiile prin dispozitivele compatibile Bluetooth sau prin rețele Wi-Fi. De aceea, utilizatorii Jiobit pot stabili puterea acestor rețele, permițând adăugarea membrilor familiei, prietenilor, profesorilor sau altor persoane pentru ca toți să fie conectați la rețea. Acest lucru va transforma telefoanele lor în puncte de informare Bluetooth pe care Jiobit le folosește pentru a obține o locație și mai precisă.

De asemenea, Jiobit este un dispozitiv care învață tot timpul, iar în timp acesta încep să cunoască toate traseele și obiceiurile copilului care poartă dispozitivul. Imediat ce acesta se abate de la ruta zilnică, dacă pleacă mai repede de la școală, părintele este alerat. Prin utilizarea modului “Follow me” copilul poate fi urmărit mai ușor în locuri aglomerate ca magazinele, mall-urile sau piețele, acolo unde este foarte ușor ca acesta să se piardă de părinți.

Indiferent, Jiobit este o idee grozavă — multipele sisteme de urmărire, durata de viață a bateriei și posibilitatea de învățare a obiceiurilor par să fi câștigat interesul investitorilor, Jiobit primid investiții private de 3 milioane de dolari pentru ca dispozitivul să poată fi lansat în acest an.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

via: cnet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.