Microsoft spune că este Aproape de Căștigarea Luptei împotriva Mac-urilor

0
264

Microsoft spune că este Aproape de Căștigarea Luptei împotriva Mac-urilor

Microsoft încearcă de ani de zile să lupte împotriva Mac-urilor cu computere Windows premium, însă fără a câștiga vreo bătălie importantă.

Se poate să fi sosit momentul? Microsoft a lansat un computer premium care se numește Surface Studio, prezentat în premieră la finalul anului trecut. Acest Windows PC este dezvoltat mulțumită dispozitivului high-end Surface Book, dispozitiv cu care Microsoft a reușit să fure din cota de piață Apple în ultimul trimestru din 2016.

De ani de zile, desktop-urile și noteboook-urile Windows au fost văzute ca o alternativă mai accesibilă pentru computerele Apple. Producătorii de PC-uri s-au concentrat mai mult spre livrarea de computere mai ieftine, optând pentru materiale plastice în locul aluminiului, iar partea de design de cele mai multe ori a fost ignorată complet.

Încet lucrurile s-au schimbat și putem spune că nu mai este cazul astăzi. Microsoft oferă acum Surface Pro și Surface Book, două dispozitive cu accent puternic pe design, funcționalitate și cu specificații peste preț. Totodată, producători ca HP, Dell sau Asus au adoptat aceeași strategie dezvoltând laptop-uri 2-în-1 premium.

În momentul de față există posibilitatea cumpărării de dispozitive Windows care sunt cel puțin la fel de ușoare și de frumoase cum sunt ultimele MacBook-uri sau MacBook Pro-uri, iar în unele cazuri aceste sunt chiar mai puternice decât computere Apple. Acestea dispun de multe caracteristici diferite ca touchscreen-uri sau capacitatea de a fi folosite ca tablete.

După cum spuneam, anul trecut Microsoft prezenta Surface Studio, un all-in-one computer care arată cel puțin la fel de bine ca un iMac. Întradevăr, este destul de scump, 2.999 dolari, dar în ciuda acestui fapt s-a dovedit a fi un produs foarte bine vândut, prin design-ul său unic care permite utilizatorilor să culce display-ul atunci când dores că folosească touchscreen-ul.

Microsoft declară cu mândrie că aceste mașini sunt produse de succes care fură din cota de piața Apple. Pe lângă asta, vânzările licețelor Windows către producătorii de PC-uri third-party a văzut o o creștere de 5 procente, învingând declinul general al industriei PC-urilor.

CFO Amy Hood a declarat că “Ecosistemul nostru partener a continuat să vadă o creștere și o cotă de câștig în categoria dispozitivelor premium Windows.” Acest căștiguri însemnând că s-ar fi mâncat din cota de piață Apple, care a fost dominată de Mac-uri până de curând.

Pe lângă aceste produse care cu siguranță au stârnit curiozitatea utilizatorilor de computere premium, mai există și alte lucruri care ar fi putut contribui la această scădere pentru Apple. Mulți dintre vechii utilizatori de Mac au fost într-un fel dezamăgiți de ultimele lansări Apple, care au adus foarte multe schimbări, doar că nu toată lumea a fost dispusă să le îmbrățișeze.

Lipsa tradiționalelor porturi USB și a sloturilor pentru cardurile SD în favoarea porturilor USB-C, au dus la nemulțumirea multora dintre aceștia, în timp ce alții au fost dispuși să renunțe la noile MacBook Pro-uri din simplu fapt că limita memoriei RAM este stabilită la 16GB, iar prețurile acestor produse sunt chiar mai mari decât cele pentru generația anterioară.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=98&v=BzMLA8YIgG0

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

via: Business Insider

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.