Kia Confirmă Stinger în Europa, motorizări și detalii tehnice

0
912

Kia Confirmă Stinger în Europa, motorizări și detalii tehnice

Prezentată oficial la salonul auto de la Detroit, Kia Stinger era destinată inițial pieței din Statele Unite. Între timp, producătorul Korean și-a schimbat planurile și Stinger va fi disponibilă și pe piața Europeană.

Pentru ca modelul să fie pe gustul Europenilor, Kia a venit cu o motorizare diesel pe lângă cele două motorizări premium pe benzină disponibile și în America de Nord.

Astfel, motorul entry-level este un 2.2 litri turbodiesel capabul să dezvolte 197 cai putere la 3.800 rotații pe minut și un cuplu maxim de 325 Nm între 1.750 și 2750 rotații pe minut. Cu acest motor diesel, Stinger 2017 are capacitatea de a accelera de la 0 la 100km/h în 8,5 secunde și poate atinge o viteză maximă de 225km/h.

Pentru iubitorii benzinarelor, Kia oferă două motare puternice, unul de 2.0 litri turbo care produce 251 cai putere și 353 Nm, urmat de vârful de gamă, un 3.3 litri V6 turbo, care împinge 370 cai putere și 510 Nm cuplu maxim. În timp ce motorizarea pe benzină de 2.0 litri nu are performanțele anunțate oficial, motorul V6 poate să ajungă de la 0 la 100km/h în 5,1 secunde, viteza maximă specificată de producător fiind de 270 km/h.

Kia va oferi variante atât cu tracțiune spate cât și cu tracțiune integrală pentru toate modele Stinger în Europa, toate modelele fiind echipate standard cu cea de-a doua generație de cutie de viteze electronică cu opt rapoarte dezvoltată de companie.

Modelul sportiv Kia Stinger are dimensiuni remarcabile pentru o clasă medie, oferind atât spațiu cât și confort pasagerilor, având 4.830 mm lungime, 1.870 mm lățime, cu un ampatament de 2.906 mm. Stinger este defapt poziționat în fața ambelor sedane compacte premium BMW Serie 3 și Mercedes-Benz C-Class, dar și în fața modelelor cu patru uși coupe ca BMW Serie 4 Grand Coupe și Audi A5 Sportback.

Producătorul Korean nu a anunțat pentru moment prețiurile pentru noul Stinger, acesta urmând să intre în producție în cea de-a doua parte a anului 2017, intrând spre vânzare în Europa în cel de-al patrulea trimestru al anului.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

via: carscoops

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.