Tot Ce Știm Despre Xbox Scorpio până în acest moment

0
536

Tot Ce Știm Despre Xbox Scorpio până în acest moment

Microsoft o numește Project Scorpio — nume de cod pentru o consolă restructurată, mai mică ca Xbox One dar “cea mai puternică consolă produsă vreodată” și gata până la sărbătorile de iarnă 2017.

Pe hârtie așa s-ar părea să fie, cu toate că nu este o consolă nouă ci mai degrabă un refresh la cea existentă deja, dar redesenată astfel în cât să nu difere prea mult de modelul curent Xbox One și nici de conținutul de care acesta se bucură, dar îmbunătățită semnificativ pe partea de grafică.

Xbox Scorpio ar trebuie să livreze în mod nativ sau aproape nativ efecte vizuale 4K, cu alte cuvinte, puterea de a zdrobi efectele crude ale realității virtuale indiferent de unghi. Cu un procesor central complet nou și găleți întregi de cai putere mâncători de pixeli, se anunță un monstru în ceea ce privește gaming-ul, în teorie, depășind cu mult propriul 4K al Sony PlayStation 4 Pro.

Iată tot ce știm despre Xbox Scorpio până în acest moment.

Xbox Scorpio va fi cu adevărat cea mai puternică consolă produsă vreodată

Se presupune că aceasta va avea următoarele specificații:

  • un procesor 8-core AMD (nu se știe încă exact care, dar Microsoft a lăsat să se înțeleagă că va fi unul mai nou decât ce se poate găsi în acest moment pe PS4 Pro, dar posibil un AMD bazat pe noile tehnologiii Ryzen/Zen, asta dacă zvonurile de la CES 2017 se vor adeveri);
  • 320 gigabiți pe secundă de lățime de bandă de memorie (218 gigabiți pentru PS4 Pro);
  • un procesor grafic cababil să atingă o performanță de 6 teraflopi (4,2 teraflopi pentru PS4 Pro), adică de 4,5x mai rapid decât un Xbox One, cu 4x mai mult L2 cache;
  • 12GB de RAM GDDR5.

Performanța grafică a lui Xbox Scorpio va fi cu mult peste orice poate în momentul de față un PC pentru gaming. Da, puteți spune că Nvidia are plăci grafice ca GTX 1080 care ajung la 9 sau chiar la 11 teraflopi pentru procesarea grafică, dar consolele, prin designul lor, sunt capabile să facă cu mai puțină putere de calcul mult mai mult decât pot face PC-urile. În plus de asta, versiunea de bază a plăcii grafice Nvidia GTX 1080 cu 9 teraflopi costă de la 500 de euro în sus — cu mult mai mult, aș putea paria, decât Xbox Scorpio. Presupunând că toate aceste lucruri sunt adevărate, o consolă în 2017 cu 6 teraflopi este cu adevărat ceva important, cel puțin pentru cumpărătorii pe care îi interesează grafica nativă 4K, precum și suport pentru o realitate virtuală convingătoare.

Realitatea virutală pe Xbox Scorpio va implica probabil terțe părți

Microsoft are în momentul de față HoloLens, un prototip pentru un set de căști pentru realitatea virtuală, care încă se află în dezvoltare. Șeful Xbox, Phil Spencer numește HoloLens o experiență “untethered”, spunând că “este un dispozitiv independet care are toată putere de calcul montată în ecran și cască.”

Spencer mai declară că realitatea virtuală care el o vede în performața Scorpio este “foarte atractvă pentru unele companii producătoare de VR, deja existente pe piață,” adăugând că Microsoft a “proiectat consola astfel în cât să poată conecta ceva capabil și să funcționeze.” Că va fi Oculus Rift sau HTC Vive, sau poate amândouă, nu se știe deocamdată nimic. Indiferent despre care va fi vorba, se pare că Scorpio va fi capabil să lucreze ca și PC-urile cu Windows 10, adică cu produse de la pionerii VR, ca Oculus sau HTC/Valve.

Xbox Scorpio nu va fi ieftin

Aici este o chestiune relativă, pentru că nu pentru toată lumea ieftin înseamnă la fel, iar această comparație o poate face oricine pentru că trăim într-o lume în care foarte mulți dintre noi sunt de acord să plătească 600-700 euro pentru un smartphone.

Xbox One S, un model redesenat, mai slim decât Xbox One, a fost lansat în August 2016 pentru aproximativ 299 dolari. Microsoft a declarat că Xbox Scorpio va costa în mod natural mai mult, deși nu a fost spus cât exact va fi prețul final. Sony a lansat PlayStation 4 Pro cu prețuri de la 399 dolari, în timp ce Play Station 4 încă se vinde de la 299 dolari. Se presupune că Sony va reduce prețul pentru PS4 Pro la 349 dolari în pragul sărbătorilor de Crăciun, iar acest lucru ar însemna ca Microsoft să facă o greșală dacă va cere un preț mai mare de 399 dolari pentru Xbox Scorpio.

Xbox Scorpio disponibil până la Sărbătorile de Iarnă 2017?

Xbox, Xbox 360 și Xbox One, toate au fost lansate în luna Noiembrie. Se presupune că vom putea vedea un eveniment Microsoft în Iunie la târgul de jocuri E3, dezvăluind Xbox Scorpio, iar la scurt timp dând frâu liber precomenzilor, apoi, la începutul lunii Noiembrie consola să fie lansată oficial pe piață.

În orice caz, cuvântul oficial cu care rămânem cu toții în minte este “Sărbătorile de Iarnă 2017.”

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.