Germania va Introduce Taxa Pe Autostradă, 130 euro pentru un an din această toamnă

0
399

Germania va Introduce Taxa Pe Autostradă, 130 euro pentru un an din această toamnă

Guvernul Germaniei a aprobat pe 25 Ianuraie, planul de introducere a taxei de autostradă pentru toți străinii care tranzitează țara.

Conform noilor planuri, Germania va introduce o taxă pentru autostradă pentru autoturismele înmatriculate în stăinătate, cu prețuri în funcție de normele de poluare. Mașinile care poluează mai puțin vor plăti taxe mai mici, în timp ce cele mai vechi vor suporta taxe mai mari, dar nu se va depăși pragul maxim de 130 de euro pe an.

În urma unei dispune cu Comisia Europeană prin care s-a spus că prin această metodă se va face o discriminare pentru cetățenii UE, Germania a hotărât ca aceeași taxă să fie aplicată și pentru mașinile înmatriculate în țară, însă în cazul acestora va fi dedusa din impozitul anual pe mașini. Chiar și proprietarii de mașini electrice vor plăti taxa, doar că aceasta va fi mult mai mică comparativ cu mașinile normale.

Ministrul German al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a declarat că noul sistem a fost o schimbare majoră, deoarece s-a schimbat finanțarea drumurilor către utilizatorii acestora.

Comisia Europeană de la Bruxelles a declarat că planurile originale, aprobate de parlamentrul German în 2015, au fost discriminatorii și prin urmare, au încălcat normele UE. Cele două părți au ajuns la o înțelegere luna trecută.

Noua taxă va intra în vigoare după alegerile federale din Germania, în Septembrie.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

via: reuters

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.