iPhone 8: Încărcare Wireless, Senzor Biometric pentru Amprentă, 3D Touch compatibil OLED

0
273
screenshot de Adrian Benea/GamTech.ro

iPhone 8: Încărcare Wireless, Senzor Biometric pentru Amprentă, 3D Touch compatibil OLED

Zvonuri legate de iPhone 8 apar aproape în fiecare săptămână, dar cele mai recente și importante sunt cele legate de încărcarea wireless, de un nou senzor biometric pentru amprentă și de o nouă tehnologie pressure-sensitive pentru 3D Touch, care să funcționeze cu ecranele OLED.

Încărcare Wireless

Noul furnizor din Taiwan, Lite-On Semiconductor, a raportat că va oferi componente de tip punte redresoare GPP pentru a putea suporta încărcarea wireless.

Cu toate că distribuitorul nu a vrut să discute nimic cu Bursa din Taiwan despre comenzile primite și nici despre clienți săi, Lite-on Semiconductor a declarat că a obținut jumătate din comenzile pentru componenetele necesare încărcării wireless pentru iPhone 8, lucru ce a dus la o creștere cu 10 procente pentru prețul acțiunilor sale.

Încărcarea wireless este una dintre cele mai mari așteptări pentru fanii Apple, în ceea ce privește cel de-al zecelea model aniversar Apple iPhone. Din relatări anterioare legate de încărcarea wireless, ar fi reieșit că Apple ar fi desemnat compania wireless Energous și producătorul de chip-uri Dialog, să dezvolte o tehnologie care să permită încărcarea dispozitivelor iOS de oriunde din camera în care este conectat încărcătorul wireless, nu doar atunci cand dispozitivele sunt în contact direct cu încărcătorul, cum este în cazul Samsung.

Această posibilitate de a încărca iPhone-ul de la o distanță de 4-5 metri ar fi cu siguranță un plus și o atenție câștigată de Apple, dar dacă această tehnologie va fi disponibilă până la toamnă, rămâne de văzut.


Senzor Biometric pentru Touch ID

Senzorul existent pentru amprentă, Touch ID, a fost introdus pentru prima dată pe iPhone 5s în 2013, care a fost mai apoi îmbunătățit cu o viteză de citire a amprentei de două ori mai mare, introdus odată cu lansarea iPhone 6s. Conform decalarațiilor analistului KGI Ming-Chi Kuo, Apple s-ar afla în căutarea unei noi tehnologii care să înlocuiască senzorul actual cu un nou senzor biometric care să fie integrat în ecranul iPhone-ului, dispărând astfel complet orice urmă de buton fizic de pe fața principală a iPhone-ului.

Senzorul Touch ID curent este un senzor capacitiv, în timp ce noul senzor pentru amprentă va fi unul optic care nu doar că va citi amprenta utilizatorului, ci va avea și capacitatea de recunoaștere a feței utilizatorului. Conform zvonurilor, acest nou senzor ar trebui să fie integrat pe cel de-al zecele iPhone aniversar, denumit iPhone 8.

Raportul KGI spune că design-ul curent pentru componenta de recunoaștere a amprentei de sub sticlă folosită pe iPhone, nu îndeplinește în totalitate cerințele Apple pentru ca iPhone-ul să dispună de un ecran edge-to-edge, complet funcțional. Ca atare, Apple ar dori să mute întreg sistemul sub panou, citirea să se facă doar prin atingerea ecranului în partea de jos, dar în același timp ecranul să fie complet funcțional pe întreaga suprafață a iPhone-ului. Această schimbare ar însemna ca Apple să abandoneze tehnologia capacitivă AuthenTec achiziționată în 2013 și să treacă la un senzor optic.

Noua tehnologie pentru senzorul de amprentă optic va trebui să fie compatibilă cu interfața semnalului panourilor flexibile OLED, care sunt așteptate pe noul iPhone 8, lucru care face ca producția să fie mult mai dificilă. KGI spune că noul senzor optic se află într-un stagiu incipient de dezvoltare, astfel că putem trage singuri concluzia—noul senzor optic biometric Touch ID nu va debuta cu iPhone 8 în acest an.

Unele forme de tehnologie pentru recunoașterea feței ca parte a iPhone 8 au fost zvonite încă de anul trecut. KGI spune că Apple înclină mai mult spre o tehnologie de recunoaștere totală a feței, decât spre o recunoaștere biometrică a irisului, iar această tehnologie ar putea fi integrată în iPhone 8, înaintea unui senzor optic biometric pentru amprentă.

Cu toate acestea, termenul pentru aceste tehnologii nu este unul clar și din nou, rămâne de văzut dacă ne vom putea bucura de toate acestea în această toamnă.


Senzor Sensibil la Presiune pentru 3D Touch

Printre cele mai mari așteptări legate de iPhone 8 se află un ecran mai mare OLED care să se înfășoare în jurul părților laterale, oferind o față frontală aproape perfectă.

În plus față de noul design schimbat radical, KGI declară într-un nou raport, cum că o nouă caracteristică este pusă pe listă: un nou și îmbunătățit sistem 3D Touch pentru o sensibilitate sporită a presiunii.

Ming-Chi Kuo a spus că noile ecrane OLED de pe iPhone vor folosi un panou de afișaj felxibil care va permite ca ecranul să aibă o curbă spre părțile laterale ale carcasei. Acest lucru însă, face ca tehnologia existentă 3D Touch disponibilă pe iPhone 6s și iPhone 7 să fie incompatibilă.

Prin urmare, dispozitivul următor va trece de la un “senzor FBCB la un senzor de film”, oferind o sensibilitate crescută și un unghi mai larg pentru nivelurile de presiune 3D Touch.

Datorită faptului că panourile OLED sunt mult mai fragile decât ecranele LCD, Apple va consolida senzorul 3D Touch printr-o structură metalică. Din raport nu reiese unde exact va fi acest strat suplimentar de metal și dacă acesta va fi vizibil din exterior sau va fi o componentă integrată.


Noul flagship Apple este denumit în prezent iPhone 8 și este așteptat în această toamnă. Mai multe surse indică faptul că dispozitivul va beneficia de modificări majore față de iPhone 7, oferind un design complet din sticlă, cu ecran mult mai mare de tip OLED, cu părți curbate. Printre noile tehnologii aduse pe iPhone 8 ar trebuie să vedem un nou senzor Touch ID și o recunoaștere biometrică a feței, încărcare wireless, rezistență la apă și multe altele.

Totodată, Apple a declarat că lucrează la și la actualizările modelelor iPhone 7 și iPhone 7s Plus, aducând modificări minore la designul exterior, dar performanțe crescute prin noi chip-uri. În mod normal, dacă zvonurile sunt adevărate, Apple se pregătește de lansarea a trei iPhone-uri în 2017: iPhone 7s, iPhone 7 Plus și noul iPhone 8 cu ecran OLED și un design complet schimbat.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

via: 9to5mac, cultofmac

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.