BeeLine este un ciclocomputer ce transformă fiecare plimbare cu bicicleta într-o aventură

0
408

BeeLine este un ciclocomputer ce transformă fiecare plimbare cu bicicleta într-o aventură

Pedalatul într-un oraș foarte mare poate fi foarte stresant, mai ales dacă doriți să ajungeți într-o zonă în care nu ați mai fost niciodată sau la o adresă anume. Exită variante de ciclocomputere performante care îți oferă navigare turn-by-turn dar costă pe măsură și există aplicații pentru smartphone care fac același lucru, iar multe dintre ele sunt gratuite. Cu toate acestea, pentru a putea utiliza cu ușurință navigarea cu ajutorul smartphone-ului, automat acesta va trebui montat pe ghidonul bicicletei. Pentru astfel de situații a fost inventat BeeLine.

BeeLine este un dispozitv foarte interesant, cu GPS, ce a fost până mai ieri doar un proiect Kickstarter. Micuțul dispozitiv cu GPS a fost un adevărat succes, strângând 3038 de precomenzi în prima rundă, însemând 150.000 lire sterline și ducând automat produsul pe banda de producție. Ulterior, comenzile au continuat să se înregistrese, iar suma totală s-a ridicat la peste 500.000 de lire sterline.

BeeLine s-a lansat cu scopul “de a redescoperi instinctele tale naturale” în timp ce pedalezi.

“După luni de muncă pentru a fi siguri că dispozitivul va fi atât proiectat cât și construit impecabil, suntem extrem de mândri că putem lansa BeeLine,” a declarat co-fondatorului BeeLine, Tom Putnam.

Conform BeeLine, scopul principal al dispozitivul nu este de a te direcționa, ci de a-ți furniza suficiente informații pentru a te ghida pe drumul tău. Acest lucru ar putea părea ciudat pentru un dispozitiv de navigație, dar BeeLine subliniază că punctul principal al produsului lor este de a ajuta cicliștii să dețină controlul total asupra călătoriile lor și să poată explora noi și noi locuri, mai mult decât de a fi o navigație care să îi ducă pe un traseu bine stabilit fără ca deciziile lor să conteze.

Așadar, compania deorește să sublinieze că deși va furniza instrucțiuni pentru a ține bicicliștii pe drumul lor, le va permite acestora să ia singuri deciziile în privința drumului.

Cum funcționează asta? Practic, direcția va fi indicată doar printr-o săgeată către direcția bună. Dispozitivul fiind montat pe ghidonul bicicletei va afișa pe ecranul său o săgeată ce utilizează giroscopul și accelerometrul încorporat, pentu a vă îndruma spre direcția dorită. Ideea este că, conform BeeLine, acest lucru le oferă bicicliștilor posibilitatea de a alege propriile trasee către destinație.

Datele pentru destinația dorită sunt introduse într-o aplicație de pe smartphone care este împerecheat cu BeeLine, iar informațiile apar imediat pe micul dispozitiv, iar direcția, împreună cu distanța până la destinație vor fi afișate în permanență. Odată ajunși în punctul dorit, dispozitivul vă va atenționa.

BeeLine se va vinde pentru 99£ sau 115€, vine în trei culor diferite: Charcoal Grey, Hot Coal Red și Petrol blue și va avea nevoie de o aplicație gratuită ce este disponibilă atât pentru iOS cât și pentru Android.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.