Primele Dispozitive Android Wear 2.0: Google și LG Parteneri pentru Smartwatch-urile “Watch Sport” și “Watch Style”

0
435

Primele Dispozitive Android Wear 2.0: Google și LG Parteneri pentru Smartwatch-urile “Watch Sport” și “Watch Style”

Unul dintre cei mai prolifici leakeri, Evan Blass, a postat în cursul zilei de ieri pe blogul VentureBeat, un articol din care reiese că Android Wear 2.0 va ieși pe piață pe data de 9 Februarie, împreună cu smartwatch-urile Google.

Google a confirmat anterior că va lansa o pereche de smartwatch-uri în curând, declarând că nu vor purta brandul Pixel, ci mai degrabă vor fi o colaborare în stilul Nexus. Blass spune că cele două ceasuri sunt realizate de către LG și se vor numi “LG Watch Sport” și “LG Watch Style”.

Site-ul Android Police stă cu ochii pe ceasurile smart Google încă din luna Iulie a anului trecut și chiar au făcut rost de o fotografie (imaginea de mai sus) mostră a celor două dispozitive despre care Blass spune că sunt reale. Blass spune că modelul “Sport” este cel mai mare ca dimensiuni, având 14,2 mm grosime și un ecran circlular P-OLED de 1,38-inci cu o rezoluție de 480×480 pixeli, 768MB RAM, 4GB spațiu de stocare și o baterie de 420mAh. Ceasul este rezistent la praf și apă (se poate înota cu el) conform standardului IP68 și dispune de un senzor optic pentru puls. De asemenea, dispune de o grămadă de conectivitate; pe lângă standardul Wi-Fi și Bluetooth, are date mobile 3G și LTE, GPS și NFC—probabil pentru compatibilitatea Android Pay.

Versiunea mai mică, “Style”, cu siguranță nu este un flagship. Are o grosime de 10,8 mm, un ecran de 1,20-inci P-OLED cu o rezoluție de 360×360 pixeli, 512MB RAM, 4GB spațiu de stocare și o baterie de doar 240mAh. Acesta nu rezistă la apă, deoarece standardul său IP67 spune că este rezistend doar în caz de ploaie sau dacă este scăpat în apă din greșeală și aparent îi lipsesc conexiunile de date mobile, GPS-ul, NFC-ul și senzorul optic pentru puls. Se presupune că a sacrificat atât de multe lucruri pentru a rămâne elegant, dar va rămâne să așteptăm până la lansare astfel în cât să fimi siguri de aceste afirmații. Despre chip-ul intern nu este menționat nimic în acest raport, dar ținând cont de faptul că Qualcomm deține monopopul în spațiu Android, Snardragon Wear 2100 sau 1100 ar putea fi două dintre posibilitățile bune pentru aceste smartwatch-uri.

Ambele ceasuri au, aparent, un buton “digital crown” care ar trebui să servească navigării prin meniurile ceasului, ceva similar cu cel de pe Apple Watch. Navigarea pe Android Wear 2.0 a fost un subiect destul de dureros în ultima perioadă. Google a schimbat butonul de back pentru 2.0 de la un simplu gest de tragere pe ecran la apăsarea butonului crown, mai apoi, după discuții și utilizatori revoltați, Googlea ar fi revenit la varianta originală.

Rămâne doar să sperăm că vom auzi în curând, direct de la Goole, despre un eveniment de lansare programat pe 9 Februarie.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.