Nokia Se Reîntoarce Cu Un Smartphone Ce Rulează Android… pentru China

0
240

Nokia Se Reîntoarce Cu Un Smartphone Ce Rulează Android… pentru China

Nokia s-a reîntors pe piața telefoanelor mobile cu primul lor smartphone ce rulează Android.

Așa cum bine știam încâ din luna Mai a anului trecut, Nokia pregătea o reîntoarcere pe piața telefoanelor mobile cu smartphone-uri ce vor rula sistemul de operare Android. Astfel, smartphone-ul ce poartă brandul Nokia se numește Nokia 6—este un smartphone ieftin elegant, dar cu exclusivitate pentru China.

Nokia 6 dispune de un ecran de 5,5-inci cu o rezoluție de 1920×1080 pixeli, un procesor Snapdragon 430 și 4GB RAM, vine cu o cameră principală de 16 megapixeli și cu o cameră frontală de 8 megapixeli. Toate aceste specificații vin încastrate într-o carcasă din aluminiu, ceva rar întâlnit la telefoanele non-premium și impresionant având în vedere faptul că Nokia 6 va costa 1.700 de yeni, adică 233 euro sau 1050 lei.

Prețul și caracteristicile impresionante vin pentru ca Nokia să poată obține o bucată din pâinea pe care o consumă piața Chineză, o piață uriașă, care are peste 550 de milioane de utilizatori de smartphone-uri. Nokia trebuie să adopte aici o astfel de strategie pentru a se putea lupta cu branduri locale ca Oppo, Vivo, Huawei sau Xiaomi.

Grupul HMD a cumpărat anul trecut drepturile de vânzre pentru telefoanele și tabletele Nokia de la Microsoft pentru suma de 350 de milioane de dolari—să ne aducem aminte, că Microsoft a cumpărat

dispozitivele Nokia și diviziile sale de hărți și cartografiere în 2013 pentru suma de 7,2 miliarde de dolari.

https://www.youtube.com/watch?v=kqi1dCFjPD0&feature=youtu.be

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.