Mersul Pe Bicicletă Te Face Mai Fericit – Un Studiu YMCA Confirmă Ce Toți Bicicliștii Știau Deja

0
746

Mersul Pe Bicicletă Te Face Mai Fericit – Un Studiu YMCA Confirmă Ce Toți Bicicliștii Știau Deja

Dacă luni dimineața când ajungi la birou toți colegii tăi par depresivi în timp ce tu ai o stare de spirit bună și poftă de viață, este posibil ca acest lucru să fie datorită modului în care te deplasezi la muncă, adică cu bicicleta și a stilului de viață pe care îl ai.

Un studiu recent realizat de YMCA din Marea Britanie a scos la iveală ceea ce orice ciclist știa deja: că exercițiile fizice te fac mai fericit, că oamenii cu un stil de viață activ au un scor al bunăstării care este ce 32 de procente mai mare decât al celor cu un stil de viață inactiv.

Pentru realizarea acest studiu au fost chestionate 1.000 de persoane adulte din Marea Britanie, întrebările fiind bazate pe o varietate de factori care pot afecta starea de bine, cum ar fi sentimentul de bucurie și optimismul cu privire la viitor, analizându-se apoi relația dintre răspunsurile lor și modul lor de viață.

Rezultatul a arătat că având un sitl de viață activ crește scorul stării de bine cu o medie de 13 procente, iar exercițiile fizice sunt deosebit de utile în scopul de a ajuta oamenii să fie mai relaxați și să aibă un respect de sine mai mare.

Cât despre aceste constatări, Rosi Prescott, directorul executiv al Central YMCA, a declarat că nu a fost deloc surprinsă de rezultatul acestui studiu.

“Aceste rezultate confirmă ceva ce Central YMCA știe de o bună perioadă de timp – activitatea fizcă are un impact foarte mare asupra bunăstării noastre.”

“Organizația noastră lucrează cu oameni zi de zi, ajutându-i să ducă un stil de viață cât mai activ, astfel câ vedem foarte clar cum prin creșterea activității fizice, impactul asupra stării de spirit, a bunăstării și nu în ultimul rând al fericirii, crește semnificativ.”

“Deci nu suntem surprinși că acest studiu a arătat că cei ce sunt mult mai activi fizic, se bucură de un scor al bunăstării care este de pâna la o treime mai bun decât al celor mai puțin activi.”

Cu toate acestea, nu este vorba doar despre exerciții, ci și despre stimularea mentală care are același impact asupra bunăstării și care ne duce către un stil de viață activ.

Dacă sunteți înconjurați de prieteni pesimiști, iar perechea voastră este în aceeași stare, trebuie să știți că aceste relații au un potențial de reducere a bunăstării cu până la 33 de procente. În concluzie, dacă relația personală nu este bună, studiul nu poate să vă ofere o plimbare cu bicicleta care să vă garanteze fericirea și bunăstarea, din păcate.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

via: cyclingweekly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.