ATENȚIE: Un Singur Mesaj Text Poate Dezactiva Aplicația Messages Din iOS Pentru Totdeauna

0
742

ATENȚIE: Un Singur Mesaj Text Poate Dezactiva Aplicația Messages Din iOS Pentru Totdeauna

Una dintre frumusețile sistemului de operare iOS versus alte sisteme de operare mobile este securitatea relativă și stabilitatea față de alte sisteme de operare mobile. Dacă iPhone-ul nu este jailbroken, pur și simplu nu prea există hack-uri care să îl afecteze în vreun fel. Cu toate acestea un nou exploit poate dezactiva permanent aplicația Messages. Așa că fii atent la toate mesajele text care pot ajunge pe telefonul tău pentru a te putea feri de lucruri neplăcute.

Acest mesaj text nu este primul distrugător pentru iOS. La începutul anului trecut cercetărorii de la Cisco Talos au descoperit un bug în iOS care pur și simplu omora Messages când dispozitivul primea o imagine TIFF defectă.

Noul exploit descoperit de hacker-ul vincedes3 este mult mai simplu—practic atât de simplu că este incredibil că s-a descoperit așa de târziu. vincedes3 a creat un complex ridicol sub forma de vCard, un tip de carte de vizită virtuală folosită pentru trimitrea contactelor de pe telefon. vCard-ul lui vincedes3 are 14.281 de linii de cod față de un vCard obișnuit care are în medie aproximativ 200-300 de linii de cod. Atunci când aplicația Messages încearcă să deschidă vCard-ul se blochează. Chiar dacă iPhone-ul este restartat, aplicația nu mai funcționează, deoarece, în ideea de a fi folositoare, aplicația Messages încearcă întotdeauna să deschidă cele mai recente mesaje. Aplicația Messages intră astfel într-o buclă vicioasă, imposibil de evitat.

Din fericire, vincedes3 este un hacker bun, care pur și simplu dorește să arate un defect major în modul în care funcționează aplicația Messages. Astfel că problema poate fi rezolvată accesând acest link de pe telefonul afectat sau prin trimiterea unui mesaj cu ajutorul Siri după cum se poate vedea în tweet-ul următor.


Acest bug afectează orice dispozitiv rulează de la iOS 8 și până la iOS 10 și există comentarii cum că acesta afectează chiar și dispozitivele Android. Așa că dacă primiți întâmplător un mesaj de tipul vCard despre care nu știți nimic, gândiți-vă de două ori înainte să îl deschideți.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

via: vincedes3

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.