3 Moduri De Personalizare a Notificărilor în macOS/Mac OS X

0
452
screenshot de Adrian Benea/GamTech.ro

3 Moduri De Personalizare a Notificărilor în macOS/Mac OS X

Dacă ești nou posesor de Mac și încă încerci să te obișnuiești cu noul sistem de operare, printre lucrurile importante pe care ar trebui să le ști sunt setările pentru alerte și notificări.

Iată câteva secrete despre cum poți să controlezi alertele și notificările pe Mac-ul tău:

1. Pornește și folosește Do Not Disturb

Atunci când dorești să lucrezi la computer și vrei să nu fii întrerupt de anumite notificări și alerte primte pe mail sau alte aplicații instalate pe Mac, cea mai rapidă metodă pentru a opri aceste notificări și sunetele cu care sunt acompaniate acestea, este să pornești Do Not Disturb.

Pentru a face acest lucru, fă un click pe butotul din colțul din dreapta sus al Mac-ului pentru a deschide Notification Center. Apasă pe butonul Notification, trage cu nouse-ul până apare Do Not Disturb și comută butonul în modul ON.

Cu Do Not Disturb activat, macOS-ul va opri toate notificările și sunetele pentru tot restul zilei, sau până vei merge din nou în Notification Center și vei comuta butonul Do Not Disturb în modul OFF.

2. Programează Do Not Disturb

Dacă lucrezi mai mult noaptea și nu vrei ca notificările să îți trezească soția sau alt membru al casei, poți programa Do Not Disturb pentru o anumită perioadă de timp în fiecare zi.

  • Mergi în System Preferences > Notifications
  • Click pe Do Not Disturb
  • Bifează căsuța din dreptul Turn on Do Not Disturb From: de la 10 p.m. la 7 a.m de exemplu. Acesta este timpul prestabilit de Apple, dar tu poți oricând să schimbi timpul de pornire și cel de oprire după nevoile tale.

Do Not Disturb poate fi setat și pentru alte situații ca de exemplu, atunci când ecranul intră în modul sleep sau atunci când Mac-ul folosește ecrane oglindă ca TV-ul sau un proiector. De asemenea, puteți stabili excepții pentru Do Not Disturb atunci când este pornit, permițând de exemplu să intre apelurile telefonice.

3. Setează alertele de la aplicație la aplicație

Tot din fereastra Notification din System Preferences poți vedea întreaga listă de aplicații care trimit notificări. De aici, poți stabili pentru fiecare în parte care să trimită notificări și care nu, în funcție de cât de importantă este una sau alta pentru tine.

Pentru stilul alertei alege None pentru a opri alertele pentru o aplicație. De asemenea, poți alege dintre un stil de banner mai mic sau o notificare mult mai mare, acționabilă.

Poți alege chiar și dacă notificările pentru anumite aplicații să apară în lock screen, în Notification Center, sau sub formă de simbol. Nu în ultimul rând există posibilitatea activării și dezactivării sunetelor pentru aceste aplicații.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.