Câteva Sfaturi de Bază de la Ford Despre Cum Să Manevrezi Automobilul pe Gheață

0
296
screenshot de Adrian Benea/GamTech.ro

Câteva Sfaturi de Bază de la Ford Despre Cum Să Manevrezi Automobilul pe Gheață

Dacă v-ați întâlnit vreodată cu gheață pe drum, furtună de zăpadă sau ploaie de gheață și nu ați știut cum trebuie să procedați în astfel de situații, Ford vine în ajutorul nostru cu câteva sfaturi prețioase.

Primul pe care al trebuie să îl știți, desigur, este să încetiniți și să mențineți distanța față de vehicolul din față, pentru că dacă se întâmplă ceva să aveți suficient spațiu pentru evitarea unui contact.

În al doilea rând, să fiți foarte blânzi atât cu pedala de accelerație cât și cu cea de frână, pentru că pierderea tracțiunii este exact ceea ce trebuie să evitați. În cazul în care acest lucru s-a întâmplat și automobilul începe să alunece, Ford recomandă să luați piciorul de pe accelerație și să virați încet înspre direcția în care alunecă mașina.

Nu acționați frâna până când nu ați restabilit direcția, altfel riscați o altă alunecare. De asemenea, folosirea cruise controlului (pilotul automat) pe sufrafețe foarte alunecoase este foarte riscant, deoarece s-ar putea să fie nevoie să apăsați pedala de frână în ideea dezactivării sistemului.

Există mai multe lucruri pe care le puteți face în vederea preparării automobilului pentru drumurile înghețate, dar acestea le puteți găsi în următorul clip video

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.