O Veche Dacia Modificată Provoacă un BMW i8 într-o Cursă de 400 metri

0
747
screenshot de Adrian Benea/GamTech.ro

O Veche Dacia Modificată Provoacă un BMW i8 într-o Cursă de 400 metri

Nici un inginer Dacia nu se gândea în urmă cu patru decenii ca una dintre creațiile lor ar putea concura cu astfel de mașini puternice în probele de liniuțe mulți ani mai târziu. Uite că astăzi acest lucru este posibil.

Unii dintre împătimiții tuning-ului au considerat că o mașină de epocă Românească poate să facă față curselor de drag. O astfel de cursă a avut loc la sfărșitul lunii Octombrie în Câmpia Turzii, unde pe o distanță de 400 de metri o veche Dacie s-a întrecut cu o mașină mult mai puternică și mult mai scumpă, BMW i8 – 362 cai putere.

Proprietarul acestei relicve a făcut câteva modificări importante automobilului și i-a montat un motor de 2.0 litri turbo sub capotă, motor ce dezvoltă aproximativ 340 cai puteri, toți transmiși către sistemul de tracțiune integrală al mașinii. Da, ați auzit bine, TRACȚIUNE INTEGRALĂ pe Dacia 1300 în locul tracțiunii față, și 340 de cai putere dintr-un motor de 2.0 litrii turbo în locul vechiului motor de 1.3 litri asiprat natural ce producea puțin peste 50 de căluți la vreme când mașina era nouă.

Indiferent de rezultatul de pe pistă, Dacia face senzație și arată că nu și-a pierdut valoarea!

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.