General Motors prezintă Noul Opel Insignia Grand Sport

0
424
Opel Insignia Grand Sport are un preț de pornire de 25.940 Euro

General Motors prezintă Noul Opel Insignia Grand Sport

General Motors a făcut publice primele imagini cu noul Opel/Vauxhall Insignia Grand Sport, model ce are la bază o platformă modulară care transformă mașina atât într-una atletică, cât și într-una mult mai spațioasă la interior dar suficient de aerodinamică.

Prin noua platformă s-au făcut economii semnificative de greutate, de până la 175 kg. Linia acoperișului este acum mai joasă cu 29 mm în timp ce ampatamentul a crescut cu 92 mm.

Cât despre design, este cât se poate de evident faptul că Opel dorește să aducă în producție cât mai multe din elementele de pe conceptul Monza. “Design-ul său combină linii fluide și suprafețe subtile cu linii clare, precise pentru a exagera proporțiile sale dramatice: pare mai lungă, mai joasă și mai lată decât este defapt, și arată cu siguranță mai luxoasă,” a declarat Brit Mark Adams, Vice Președintele Opel Europa din cadrul departamentului de Design.

Sub caroseria elegantă se află cele mai noi tehnologii care au ca scop să facă noul Insignia Grand Sport nu numai o mașină sigură, dar și mult mai confortabilă. Opel a dotat noile modele cu faruri cu LED IntelliLux matrix din noua generație, sisteme pentru păstrarea liniei carosabilului, un display mare pe consola centrală și scaune unice premium certificate AGR, cu încălzire pentru toți pasagerii.

Deocamdată nu se cunosc variantele de motorizare pentru Insignia Grand Sport, doar că se anunță o gamă largă de motoare turbo și cutii de viteze cu opt rapoarte și cutii de viteze automate. Ce se preconizează însă în materie de motorizare,  este un motor pe benzină de 2.0 litri turbo ce dezvoltă 247 cai putere ce va fi disponibil pe variantele de top.

De asemenea, se va putea opta pentru un sistem inteligent de tracțiune integrală, care prezintă două ambreiaje multi-disc controlate electric ce înlocuiesc diferențialul pentru puntea spate, care permite pentru prima dată proprietatea cuplului vectorial. Șasiul revizuit se numește FlexRide și va oferi trei moduri pentru condus: Standard, Sport și Tour cu o nouă opțiune Drive Mode Control care adaptează mașina în mod continuu stilului de condus, prin analizarea informațiilor oferite de senzorii și setările mașinii.

Opel va dezvălui integral noua Insignia Grand Sport la Salonul Auto de la Geneva din luna Martie.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.