Bluetooth 5 a fost lansat oficial, detaliile le găsiți aici!

0
360

Bluetooth 5 a fost lansat oficial, detaliile le găsiți aici!

După o lungă așteptare, în sfărșit Bluetooth 5 a fost lansat. Până când noua tehnologie o vom putea vedea în acțiune pe dispozitivele noastre, haideți să aflăm câteva detalii despre specificațiile sale, despre raza de acțiune și caracteristicile ce le veți putea găsi pe dispozitivele compatibile cu Bluetooth 5.

Tehnologia Bluetooth nu este un lucru despre care oamenii să fie curioși în mod deosebit atunci când achiziționează un smartphone, un computer sau orcie alt dispozitiv ce dispune de această tehnologie. Cu toate acestea, fără Bluetooth ne-ar fi puțin cam greu să trăim în zilele noastre. Indiferent că este folosit pentru a vorbi cu cele mai noi tehnologii din casă, ori pentru comunicarea în mașină sau pentru entertaiment, Bluetooth-ul este parte din viețile noastre și nu ne-am putea închipui viața fără aceste lucruri.

Bluetooth 5 nu este încă diponibil pe nici un dispozitiv, el există, dar producătorii de gadget-uri vor avea nevoie de câteva luni până vor da drumul la producția de dispozitive ce vor avea implementate Bluetooth 5.

“Bluetooth revoluționează modul în care oamenii experimentează IoT. Bluetooth 5 continuă să conducă această revoluție prin furnizarea de conexiuni solide IoT și adoptarea de semnale luminoase, care vor diminua barierele de conectare și vor permite o experiență perfectă IoT.” – a declarat Mark Powell, Director Executiv al Bluetooth SIG.

Conform Bluetooth SIG, trei dintre marile schimbări care le putem aștepta ca parte a Bluetooth 5 includ o rază mai mare de acțiune (4X), viteze mai mari (2X) și o capacitate mai mare de a transmite mesaje (8X). Aceste îmbunătățiri ar trebui să facă ca Bluetooth 5 să fie o propunere mai bună pentru mulți producători hardware și cel mai important, să ajungă un competitor puternic în fața altor tehnologii, cum ar fi WiFi Direct.

Vitezele de transfer ar trebui să vadă îmbunătățiri semnificative, Bluetooth 5 având capacitatea de a oferi conexiuni cu rate de transfer de 721.2 kb/s pentru Basic Rate, 2.1 Mb/s pentru Enhanced Data Rate și cea mai mare viteză de transfer de 54 Mb/s prin AMP 802.11.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

sursă: bluetooth

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.