Pinarello devine parte a Grupului Louis Vuitton după ce vinde pachetul majoritar de acțiuni

0
429

Pinarello devine parte a Grupului Louis Vuitton după ce vinde pachetul majoritar de acțiuni

Producătorul Italian de biciclete din Treviso și totodată furnizorul pentru echipa de WorldTour Team Sky, Pinarello, este acum parte a grupului Louis Vuitton, acest lucru fiind anunțat astăzi.

Prima discuție dintre cele două companii a avut loc în luna Ianuarie a.c., iar în luna Octombrie aflam mai multe informații despre partea dreptului de proprietate asupra brandului Pinarello și faptul că nici o modificare nu va fi făcută în structura Pinarello, în timp ce Fausto Pinarello ar trebuie să rămână în continuare în funcția CEO.

“Suntem încântați de parteneriatul cu Pinarello, care au reușit în aproape șapte decenii să devină o marcă premium de biciclete pentru șosea în întreaga lume,” a declarat Andrea Ottaviano, Managing Partner al L Catterton Europe. “Așteptăm cu nerăbdare să sprijinim succesul continuu al brandului Pinarello.”

Fausto Pinarello rămâne în continuare CEO în cadrul Pinarello și rămâne cu un pachet minoritar de acțiuni în cadrul companiei pe care tatăl său, Giovanni Pinarello a fondat-o în anul 1952. Giovanni, fost rutier de profesionist a câștigat celebrul tricou negru—Maglia Nera (pentru ultimul loc) din Giro d’Italia în anul 1951, a decedat în 2014, la vârsta de 92 ani.

După acest parteneriat, Fausto Pinarello a spus că el intenționează să se extindă în continuare cu brandul său, la nivel global. Declarația lui scoțând la iveală faptul că în anul fiscal 2015/2016 veniturile companiei au fost de 52 de milioane de euro — 90 de procente din această sumă venind din afara Italiei.

Se spune că Pinarello s-a gândit foarte serios la viitorul companiei și această decizie a venit după ce copiii și familia sa nu au fost interesate să preia și să se ocupe de afacerea familiei.

Pinarello a fost furnizorul de biciclete pentru echipa britanică Team Sky încă din 2010 în WorldTour, având în componența ei cicliști renumiți printre care câștigătorul de patru ori al Turul FranțeiChris Froome.

Tranzacția cu Pinarello vine în același timp cu zvonuri legate de o altă posibilă achiziție a grupului Louis Vuitton L Catterton, a ceea a companiei Britanice de îmbrăcăminte pentru ciclism, Rapha.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

via: cyclingweekly

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.