Află acum câte calorii are o bere, un pahar de vin sau un pahar de whiskey

0
570

Află acum câte calorii are o bere, un pahar de vin sau un pahar de whiskey

Nu știu câți dintre voi știți că fiecare înghițitură de alcool duce după sine și un plus de calorii consumate. Da, chiar și un pahar de vin sau de cognac are un numă de calorii pe care corpul le absoarbe odată cu lichidul.

Nu ați calculat niciodată câte calorii consumați într-o seară în bar cu prietenii? În curând berea și încă câteva băuturi alcoolice vor avea o etichetă care să indice numărul de calorii pe care le consumăm odată cu golirea sticlei sau dozei. Așa cum spuneam, fiecare băutură alcoolică are și un plus de calorii, iar până această reglementare va intra în vigoare, iată un calculator care vă poate furniza informații estimative despre mai multe tipuri de băuturi.

Calculatorul are ca unitate de măsură uncia Americană, dar este relativ simplu de convertit și calculat pentru că 1 US fluid ounces = 29,57 mililitri, iar ca să fie mai simplu puteți calcula 1 fl. oz = 30 ml.

calculator-alcool-calorii

În calculul de mai sus se poate observa că dacă am consuma 7 beri normale, de 500 de mililitri am consuma și 1500 de calorii (12 fl. oz X 10 = 355 ml; 355 ml X 10 = 3.550 ml; 500 ml X 7 = 3.500 ml), și asta să nu mai punem în calcul că la o ieșire cu prietenii la bere mai se consumă și semnițe sau alune. Pentru că așa ne place nouă, românilor.

Lista băuturilor conține bere normală și light, dar și vin alb, roșu, șampanie, vermouth, gin, vodkă, rum, sau cocktail-urile cele mai cunoscute. Puteți introduce cantitatea de băutură consumată și aflați imediat cam câte calorii ați înghițit la petrecere.

Rezultatul s-ar putea să nu fie exact, dar informațiile oferite sunt suficiente pentru a vă putea calcula și estima caloriile consumate zilnic, sau să vă faceți analiza caloriilor propuse pentru o săptămână.

Mai departe depinde de fiecare cât alcool consumă, dacă e doar un pahar de vin în fiecare seară după masă sau o ieșire la sfărșit de săptămână în care se bea 2-3 beri, ori obiceiul e ca în fiecare zi după muncă, să se zăbovească la o bere cu colegii care de fapt se fac 3-4. Pe lângă că alcoolul dăunează grav sănătății consumat în cantități mari, poate să fie și un factor important în luarea în greutate, mai ales dacă se consumă împreună cu alte lucruri nu tocmai potrivite. Mare ATENȚIE!

Calculator pentru caloriile din alcool

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.