iMac vs. Laptop Apple: Care Este Alegerea Mai Bună Pentru Tine?

0
691

iMac vs. Laptop Apple: Care Este Alegerea Mai Bună Pentru Tine?

Laptopurile Apple sunt niște computere grozave. Acest lucru este valabil mai ales cu toate noile caracteristici aduse anul acesta de macOS Sierra. În general Mac-urile sunt cunoscute pentru longevitatea lor, iar acesta este rezultatul ingineriei software-ului și a durabilității hardware-ului.

Actualizările sitemului de operare Apple ajută de cele mai multe ori și computerele mai vechi să ruleze chiar mai bine decât au făcut-o atunci când au fost cumpărate și pornite pentru prima dată. Apple selectează foarte bine componentele computerelor sale, iar acest lucru face ca ele să funcționeze mult timp, așadar, chiar dacă optezi pentru un MacBook entry-level, te vei putea bucura de el ani de zile.

Chiar dacă deții un MacBook Pro dintre cele mai performante, uneori vei avea nevoie de mai multă putere sau de un ecran mai mare. În aceste situații ar trebui să iei în considerare trecerea la un iMac, sau poate la un al tip de deskptop computer Apple. Alegerea dintre un iMac sau un laptop pare dificilă, dar cu câteva cercetări și cu punerea în balanță a nevoilor, poți foarte simplu să îți dai seama care computer Apple este mai bun pentru tine.

Dacă dispui de bani și vrei să îți iei un computer nou, primul lucru care îți trece prin cap este să faci comanda sau să mergi la magazin și dacă se poate, să cumperi cel mai scump și mai performant computer. Totuși, cheia succesului, sau regula cea mai importantă (așa cum spune și analistul Martyn Casserly pentru Macworld) în această ecuație este să stai bine și să te gândești la ce tip de computer ai nevoie cu adevărat și să cheltuiești doar atât cât este nevoie. Iar înainte de toate, vei avea nevoie să fii familiarizat cu tipurile de computere disponibile. De aceea am făcut această analiză, pentru ca drumul spre computerul Apple perfect adaptat nevoilor tale să fie mai ușor.

iMac, alt desktop Apple desktop sau un laptop Mac: Ce este disponibil?

mbp-2016

În primul rând trebuie să știi ce variante sunt disponibile în momentul de față. Să începem cu MacBook Pro. În momentul de față, Apple are disponibile trei variante, 13-inci MacBook Pro, 13-inci MacBook Pro cu Touch Bar și senzor Touch ID și 15-inci MacBook Pro cu Touch Bar și senzor Touch ID.

În timp ce pentru linia MacBook Pro este relativ mai simplu, sunt mai multe opțiuni pentru desktop decât s-ar putea crede. Apple oferă în momentul de față trei tipuri de desktop-uri: iMac, Mac Pro și Mac mini. Cel din urmă este o alegere bună pentru acasă și pentru un uz general, dar nu este cea mai bună alegere pentru cei care au nevoie de o mașină puternică. La fel, trebuie să eliminați varianta entry-level pentru iMac, care pe plan intern este la fel ca un Mac mini.

Când vine vorba despre iMac, există trei categorii diferite: 21,5- inci, 21,5-inci cu Retina Display 4K și 27-inci cu Retina Display 5K. Dacă ignori iMac-ul entry-level, celelalte variante rămase au unele componente comune. Modelul de 21,5-inci și cel de 27-inci sunt dotate cu procesoare Intel Core i5, 8GB de RAM și hard disk-uri de 1TB. Cum te uiți puțin mai sus la preț, poți observa că acestea primesc capabilități grafice mai puternice. În plus față de variantele standard, poți cere ca atunci când le cumperi acestea să fie îmbunătățite atât după posibilitățile tale financiare cât și după cele oferite de Apple. iMac-urile sunt niște computere all-in-one foarte elegante, iar modelul de 27-inci este perfect pentru sarcinile profesionale.

Mai există și varianta cilindrică numită Mac Pro, care vine în două configurații standard. Poți alege dintre un model cu procesor quad-core și 12GB RAM, sau dintre un model cu procesor six-core și 16GB RAM. Ca și configurare personală, se poate alege dintr-o varietate de opțiuni disponibile pentru Mac Pro. Ce trebuie ținut cont este faptul că Mac Pro nu vine nici cu ecran, nici cu tastatură și mouse, iar boxele trebuie și ele cumpărate separat. Toate acestea ridică costul și așa mare al lui Mac Pro, dar pentru acei utilizatori care au nevoie să facă randări grafice 3D, editări de efecte grele video, acesta este unealta perfectă.

Cum ar trebui să alegi între un iMac și un laptop?

imac-2016

Dacă încerci să iei o decizie între un iMac (sau oricare al desktop computer Apple) și un laptop MacBook, trebuie să ai în vedere că desktop-urile Mac și laptopurile MacBook pot fi computere foarte diferite. Dacă ai nevoie de cel mai puternic computer disponibil, cel mai probabil să-l găsești în linia de desktop-uri Apple. Cele mai puternice procesoare pe care Apple le folosește pe computerele sale sunt de obicei disponibile pe iMac-uri, dar de cele mai multe ori acestea sunt încetinite de hard disk-urile standard. În acest caz, alegerea unei Fusion drive în locul unui hard disk standart este cea mai bună alegere când optezi pentru un iMac personalizat. Pe de altă parte, dacă ai nevoie de un computer care să îl poți căra după tine peste tot pe unde călătorești, sau pur și simplu îl muți în diferite locuri la birou sau în casă, atunci cu siguranță un laptop este mult mai potrivit pentru tine.

Este relativ simplu să compari un desktop cu un laptop. Acest lucru depinde de ce dorește fiecare dintre noi. Unii preferă un computer care să stea la locul lui pe un birou în casă sau la firmă, în timp ce alții vor o mașină performantă pe care să o poată căra peste tot. În timp ce iMac este un computer all-in-one, Mac Pro și Mac mini au nevoie de un monitor extern. În plus, pentru fiecare desktop Apple ai nevoie de tastatură și mouse (care sunt incluse în prețul unui iMac). Pe când laptop-urile au și tastatură și mouse (trackpad-ul complex) și monitor integrat într-un pachet mult mai mic. Așadar, singurul factor important pentru unii, este mărimea ecranului. Dacă consideri că ești mai productiv pe un ecran mai mare, poți lua în considerare un iMac, dar în același timp poți să să-ți conectezi un monitor la laptop atunci când lucrezi.

Ce altceva ar trebui să iei în considerare atunci când compari opțiunile pentru un Mac?

mbp-2016-first-look

Indiferent că alegi un iMac, alt desktop Apple sau un laptop MacBook, documentează-te. Fii sigur că ai pe viitoarea mașină procesorul, capacitățile grafice, stocarea și memoria care te interesează. GPU-ul, care gestionează efectele vizuale, permite jocurilor și programelor ce necesită multă grafică să ruleze în mod eficient. Așadar, dacă ești un gamer înrăit sau lucrezi în domeniul video, va trebui să acorzi multă atenție produsului pe care dorești să îl achiziționezi. Când vine vorba despre stocare, lucrul cel mai important este să ții cont de un SSD sau măcar un Fusion Drive.

Computerele Apple sunt de obicei foarte greu de upgradat după ce au fost cumpărate și trebuie să ții cont că noua serie MacBook Pro este practic imposibil de upgradat. iMac-ul de 21,5 inci este upgradabil din punct de vedere tehnic, dar nu este o chestiune foarte ușoară, în timp ce iMac-ul de 27-inci permite accesul relativ simplu la RAM și hard disk. La Mac mini este posibil să schimbi hard disk-ul dar este foarte dificil să upgrade-zi RAM-ul. În timp ce la Mac Pro este ușor schimbi RAM-ul și ai chiar posibilitatea să faci upgrade la placa video.

Îți recomand să te gândești cu atenție la ce tipuri de software-uri vei folosi pe Mac-ul tău pentru a putea compara opțiunile. Dacă ai nevoie de un centru de putere de calcul pentru a folosi software de nivel superior ca Final Cut Pro X, Logic Pro X sau alte aplicații solicitante, atunci cele mai high end modele sunt cele la care ar trebui să te uiți. Pe de altă parte, dacă dorești doar un desktop capabil care să țină pasul cu sarcinile generale ale unui computer, ca web browsing-ul, editări video ocazionale, Photoshop și câteva jocuri, atunci un iMac îți va umple fără îndoială această nevoie. Unele computere pot fi upgradate mai târziu, dar nu toată lumea vrea să-și deschidă Mac-ul cu o șurubelniță. Rămâne însă o posibilitate folositoare pentru persoana potrivită.

iMac sau laptop: Cum ar trebui să iei decizia finală?

Apple

Atunci când alegi între un iMac și un laptop, întrebarea care vine cu adevărat în mintea fiecăruia dintre noi este: dorești sau nu ca computerul tău să fie portabil? MacBook Pro este un computer pe care îl poți căra după tine, dar iMac sau alt desktop Apple nu este. Dacă portabilitatea nu este o preocupare majoră, vei primi mult mai multă performanță de la un desktop Mac. Un computer cu specificații mai bune și mult mai ușor de upgradat este probabil să aibă o durată de viață mai lungă decât un laptop, și s-ar putea să descoperi că ești mai productiv pe un ecran mare atunci când lucrezi.

Dacă ești în continuare indecis în privința a ce dorești cu adevărat, un desktop sau un laptop, încearcă să compari anumite opțiuni. Compară configurațiile și verifică ce componente te vor costa mai mult pe iMac versus MacBook Pro. Iar dacă nu ești sigur despre ce ugrade-uri vrei să faci, cercetează în continuare. Cei care fac multă editare video vor avea nevoi diferite față de un gamer înrăit sau un fotograf care caută un computer perfect pentru a edita fotografiile. Știi aplicațiile de care ai nevoie și le folosești frecvent, automat vei ști nevoile pentru un computer nou și vei face alegerea corectă pentru tine, în locul unui computer care arată bine pe hârtie, dar nu este perfect pentru nevoile tale.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.