Cele Mai Bune Aplicații Manuale Pentru Camera Foto Pentru iPhone

0
827
screenshot de Adrian Benea/GamTech.ro

Cele Mai Bune Aplicații Manuale Pentru Camera Foto Pentru iPhone

Aplicația camera de pe iPhone este din ce în ce mai bună cu fiecare model nou lansat, dar o aplicație manuală pentru cameră foto îți oferă un control mai bun asupra setărilor, ca de exemplu expunerea, focalizarea, IOS, precum și timpul de expunere. Dacă ați întâmpinat probleme atunci când din cauza mediului în care v-ați aflat balansul dintre lumină și umbre nu a fost chiar ideal, pozele ne ieșind chiar așa cum ar trebui, cu o aplicație manuală pentru cameră s-ar putea rezolva parte dintre aceste probleme.

Deși aceste aplicații nu sunt întotdeauna necesare, este un lucru grozav să știi că ai o unealtă în arsenalul de aplicații care să te ajute în momente delicate.

Aceste aplicații sunt printre cele mai bune aplicații manuale pentru cameră foto disponibile pentru iPhone:

Obscura

Rapidă, filtre live

obscura-iphone-screenshots

Primul contact pe care l-am avut cu Obscura a fost după ce mi-a arătat un prieten cum funcționează și ce poate să facă, am fost impresionat. Ce mi-a plăcut la Obscura a fost viteza cu care lucrează această aplicație. Poți face reglaje foarte mici ca timpul de expunere sau de declanșare. Este una dintre acele aplicații manuale pentru cameră pe care oricine o poate folosi, fiind ușor să înțelegi setările care te ajută să realizezi o fotografie mai bună. O caracteristică interesantă a aplicației Obscura sunt filtrele live, care vin la pachet cu aplicația. Acestea sunt incredibil de utile și ușor de folosit, trăgând spre stânga de pe ecranul camerei din aplicație pentru a alege un filtru (unele dintre ele sunt gratuite, în timp ce altele necesită o plată suplimentară pentru a le putea folosi). Dupa ce ați ales filtrul, trageți înapoi spre cameră și veți putea vedea filtrul live în timp ce faceți poze.

4,99 € –  App Sore

Manual

Simplă, elegantă, dar puternică

manual-iphone-screenshots

Pentru oricine dorește să înceapă să folosească o aplicație manuală pentru camera, Manual este una dinte cele mai bune aplicații de acest gen. Este o aplicație cu o interfață mult mai puțin confuză decât multe alte astfel de aplicații, mult mai avansate. Din această cauză pot spune că aplicația Manual nu este cea mai complexă din gamă, dar este suficient de puternică și asta datorită interfeței conduse de gesturi. Dacă întâmplător ați folosit Snapseed pentru editare foto și va plăcut, veți iubi automat și interfața aplicației Manual. Puteți face modificări prin IOS și/sau viteza de expunere prin simpla apăsare și glisare spre sus sau jos în meniul ce vă apare pe ecran. Datorită faptului că Manual vă arată o previzualizare a modificărilor făcute, veți obține instantaneu o idee despre cum va arăta rezultatul final. De la începători la avansați, toți pasionații de fotografie pot să beneficieze de avantajele camerei iPhone-ului cu ajutorul complexelor setări puse la îndemână într-un mod simplu de către aplicația Manual.

3,99 € –  App Store

Focus

Focus peaking, bliț de umplere si un mai bun balans de alb

focus-iphone-screenshots

Focus este o aplicație relativ nouă care nu doar că oferă un control manual al camerei și al fiecărui element independent în parte, dar folosește și o tehnică numită focus peaking (focus pe punctul maxim). Această caracteristică vă permite să evidențiați ceea ce doriți să focalizați defapt, creând un efect mai bun în fundal sau în prim-plan. Mai există și alte două caracteristici interesante care fac ca aplicația Focus să fie unică, blițul de umplere și balansul de alb. În timp ce balansul de alb poate să nu fie o caracteristică unică pentru Focus, metoda pe care o folosește în fereastra Live Preview este mult mai ușor de implementat. Blițul de umplere este în schimb unică și vă permite să capturați obiecte fără să primiți unele efecte negative și resturi de bliț pe care acesta le lasă în mod obișnuit. În timp ce alte aplicații pot fi mult mai avansate decât Focus, ea dispune de unele caracteristici unice pe care celelalte aplicații nici măcar nu le pot atinge, iar din această cauză merită cel puțin la fel de multă atenție.

1,99 € –  App Store

ProCam 4

Dacă video este și el important

procam4-iphone-screenshots

ProCam 4 este o aplicație care dă ceva bătăi de cap datorită setărilor și caracteristicilor complexe. Aplicația nu doar că vă oferă un control manual pentru fotografii, ci vă oferă același lucru și pentru partea de video. În timp ce aplicația standard Camera este foarte ușor de folosit, cu ProCam puteți produce filme mai lungi deoarece puteți întrerupe și relua în același clip — perfect pentru filmarea de evenimente. Puteți să introduceți informații pentru copyright în ProCam 4, astfel că fotografiile vor conține orice metadata dorți, exact ca și camerele foto DSLR. ProCam 4 filmează în mai multe formate, de la 720p la 4K Ultra HD, iar cu ajutorul lui iPhone 7 Plus puteți realiza chiar și fotografii 3D.

4,99 € –  App Store

ProCamera + HDR

Pentru fotografii HDR mai bune, în orice mediu

procamera-iphone-screenshots

Pur și simplu îmi place să capturez fotografii HDR, așa am și stabilit setările pentru aplicația standard Camera. totuși, dacă doriți să obțineți fotografii mult mai precise, mai vii, fără supra saturare sau nerealiste, atunci ProCamera este una dintre cele mai bune alegeri. La fel ca și oricare altă aplicațiie manuală de cameră cu caracteristici multiple și aici primiți Live Previews pentru cum va arăta umrătoarea poză, integrare cu Apple Watch pentru pozele de la distanță și multe altele. ProCamera este la fel de plină de caracteristici și setări ca și ProCam 4, așadar va fi suficient să alegeți doar una dintre acestea două. Puteți alege din simplul motiv al tipurilor de poze pe care le faceți cel mai frecvent. Dacă faceți multe fotografii în aer liber, unde HDR poate fi cu adevărat valoros, ProCamera este cu siguranță alegerea perfectă. Dacă videoul este mai important, mergeți spre ProCam 4.

4,99 € –  App Store

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.