Acest Smartwatch Nu Trebuie Incarcat Niciodata, Functioneaza Datorita Caldurii Generate De Corpul Uman

0
785

Acest Smartwatch Nu Trebuie Incarcat Niciodata, Functioneaza Datorita Caldurii Generate De Corpul Uman

Cu cât un smartwatch are mai multe caracteristici la modă cu atât mai mai scurtă va fi durata de viață a bateriei. Dar ce ați spune ca în loc să puneți ceasul la încărcat în fiecare seară, acesta să convertească căldura produsă de propriul corp în electricitate și ceasul să fie veșnic viu?

Cam acest lucru ne promite noul smartwatch PowerWatch dezvoltat de ce opt oameni din compania Matrix Industries.

Dar cum exact funcționează această tehnologie și din care cauză nu este alimentat fiecare gadget în acest fel? Creatorii lui PowerWatch folosesc acest dispozitiv ca o dovadă concept pentru tehnologia lor denumită generatorul termoelectric, pe care au reușită să o facă suficient de mică încât să o poată încorpora într-un dispozitv compact ca un ceas.

Pentru ca circuitul acestui generator termoelectric să funcționeze, are nevoie de o sursă constantă de căldură pe o parte, în timp ce pe cealaltă parte trebuie să rămână cât mai rece. Cel mai important factor din această ecuație este diferența de temperatură dintre cele două părți, care este și motivul principal pentru care tehnologia funcționează atât de bine integrată într-un ceas.

powerwatch-front-back

Corpul uman face tot posibilul să rămână în permanență la o temeratură internă constantă de 37 grade Celsius. Această căldură se propagă prin piele, de unde poate fi absorbită de spatele ceasului PowerWatch în timp ce acesta este purtat la încheietura mâinii. Pe cealaltă parte a ceasului este află carcasa din metal care încorporează căteva radiatoare care ajută la menținerea unei temperaturi cât mai scăzute în interiorul ceasului față de temperatura de pe partea ce intră în contact cu pielea. Atâta timp cât diferența de temperatură există, smartwatch-ul este capabil să genereze toată puterea de care are nevoie pentru a funcționa. Atunci când ceasul nu este purtat, intră automat într-un mod low-power sleep mode, trecând pe o baterie internă, astfel în cât să mențină corect toate datele, ca ora și data, până când acesta va fi din nou purtat.

Ceasul PowerWatch nu este un smartwatch doar prin faptul că se încarcă fără încărcător, ci dispune de o grămadă de caracteristici importante. Acesta se poate sincroniza prin Bluetooh cu orice smartphone, afișând întotdeauna corect fusul orar și data, permițând să îi fie schimbate fețele de ceas cu ajutorul aplicației compatibile cu iOS și Android. Ceasul primește notificări de la smartphone, dar în același timp este și un foarte bun dispozitiv pentru fitness.

Din cauză că este atât de dependent de căldura pe care corpul uman o generează, are capacitatea și acuratețea de a monitoriza foarte bine câte calorii au fost consumate în timpul unui antrenament, în funcție de fluctuațiile de temperatură ale corpului. De obicei aceste monitorizări sunt făcute precis pe baza pulsului și a senzorilor care monitorizează acest lucru, și mai apoi prin senzorii de mișcare care nu sunt atât de preciși. PowerWatch folosește o tehnologie termoelectrică unică, oferindu-i un mare avantaj când vine vorba de acuratețe.

Ceasul nu este încă oficial pe piață. Matrix Industries nu dispune de suficiente resurse pentru a dezvolta PowerWatch în mai multe exemplare, reușind doar un singur produs final. De aceea PowerWatch a făcut apel la o campanie de strângere de fonduri prin Indiegogo, care este în curs de desfășurare chiar în acest moment. Este nevoie de o contribuție de 170 de dolari pentru o precomandă care se așteaptă să fie livrată undeva în luna Iulie, anul viitor. Trebuie ținut cont de faptul că este posibilă oricând o întârziere a livrării smartwatch-ului PowerWatch din diferite motive, ca de exemplu o problemă de producție.

Matrix Industries va arăta ceasul PowerWatch în cadrul CES din luna Ianuarie, dar până când vom putea vedea mai multe detalii sau chiar să îl vedem în realitate, vă invităm să urmăriți cum a fost dezvoltat acest smartwatch.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Indiegogo — PowerWatch

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.