Iata De Ce MacBook Pro 2016 Nu Are Slot Pentru Cardurile SD

0
418

Iata De Ce MacBook Pro 2016 Nu Are Slot Pentru Cardurile SD

Apple a lansat de curând cele mai noi MacBook Pro-uri, cu tehnologii inovative ca Touch Bar și cu o grămadă de întrebări pentru unii dintre cei mai curioși. Printre aceste întrebări este și cea legată de faptul că Apple a renunțat la slotul pentru cardurile SD, dar a păstrat mufa pentru căștile de 3,5 mm pe care l-a înlăturat de pe iPhone 7. Dacă v-ați pus vreodată întrebarea: de ce nu mai există solt pentru cardul SD? Vicepreședintele Apple vă răspunde la această întrebare!

Într-un interviu recent, Senior Vice President al Apple Phil Schiller, a discutat în detaliu unele dintre deciziile de design Apple pentru ultimele MacBook Pro-uri. Această discuție a dezvăluit și motivele ce au dus la renunțarea slotulului pentru cardurile SD dar în același timp păstrarea mufei pentru căști de 3,5 mm, dar și despre admiterea că introducerea noi generații de MacBook Pro-uri a cauzat un pic de controversă în ceea ce privește caracteristicile incluse dar și de cele care nu sunt incluse.

Nu există nici un dubiu că noua generație de MacBook Pro va fi un succes, noile pc-uri având suficientă inovație în ele, iar printre acestea se află revoluționarul Touch Bar. Cu toate acestea, există și unele puncte controversate, printre care și înlăturarea slotului SD menționat mai sus, pe care Phill Schiller îl definește ca “bit of a cumbersome slot”.

Cum a explicat exact înlăturarea slotului pentru cardurile SD de pe MacBook Pro puteți citi în următoarele rânduri:

You’ve got this thing sticking halfway out. Then there are very fine and fast USB card readers, and then you can use CompactFlash as well as SD. So we could never really resolve this – we picked SD because more consumer cameras have SD but you can only pick one. So, that was a bit of a trade-off. And then more and more cameras are starting to build wireless transfer into the camera. That’s proving very useful. So we think there’s a path forward where you can use a physical adapter if you want, or do wireless transfer.

Una dintre cele mai interesante întrebări ridicate de către consumatori rămâne însă cea legată de decizia Apple în vederea păstrării mufei pentru căștile de 3,5 mm pe cel mai nou MacBook Pro, dar care a fost înlăturată în această toamnă de pe cele mai noi iPhone 7 și iPhone 7 Plus.

macbook-pro-connectivity

Phill Schiller a răspuns acestui lucru prin definirea noului MacBook ca fiind o “mașină pro”, ceea ce înseamnă că clienții se așteaptă ca pentru banii pe care îi plătesc să fie echipat cu clasicul port pentru căști de 3,5 mm, port care nu înseamnă că este folosit doar pentru conectarea căștilor ci și a “monitoare de studio, amplificatoare și alte echipamente audio procare nu dispun de soluții wireless și au nevoie de jack-ul de 3,5mm.”

Întreg interviul cu Schiller este unul foarte interesant și dacă doriți să îl citiți în totalitate îl puteți găsi pe site-ul Independent.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.