Turul Italiei – Giro d’Italia 2017: Cea De-a 100-a Editie

0
1724

Turul Italiei – Giro d’Italia 2017: Cea De-a 100-a Editie

Fiecare sezon în ciclismul de șosea are în calendarul său trei tururi importante care marchează acest sport. Turul Italiei – Giro d’Italia, Turul Franței – Le Tour de France și Turul Spaniei – Vuelta a España sau La Vuelta.

Primul mare tur din calendarul competițional este Turul Italiei, iar anul 2017 marchează cea de-a 100-a ediție a Giro d’Italia și se va desfășura pe perioada Vineri 5 Mai și până Duminică 28 Mai 2017.

Organizatorul Giro este RCS Sport, care a alergat de crând în Turul Abu Dhabi și care a perzentat cea de-a 100 ediție la Milano, pe data de 25 Octombrie și care l-a avut ca invitat special pe campionul en-titre Vicenzo Nibali ce a câștigat anul acesta cu echipa Astana.

vicenzo-nibali-giro-2016

Ca o ediție aniversară specială, cursa va începe în Sardinia și se va termina la Milano, casa RCS Sport și capitala business a țării care a găzduit începutul și sfărșitul primei ediții în anul 1909.

Giro 2017 va avea 21 de profiluri de etapă, care vor cuprinde un contratimp combinat de 39,2 kilometri prin regiunea viticolă Umbria Sagrantino și un contratimp de 28 de kilometrii care va încheia cursa. Prin kilometrii adunați în probele de contratimp, Giro se va poziționa în 2017 în fața Turului Franței care are două etape de contratimp ce totalizează 37 de kilometrii.

După Sardinia, prima zi liberă și călătoria din insula, Giro d’Italia face un hop în Sicilia oferindu-ne o etapă interesantă pe Muntele Etna. A doua zi, etapa se încheie în Messina, orașul natal a lui Vicenzo Nibali, după care turul intră în forță pe continent.

Cursa va străbate faimoasele zone viticole din ultimii trei ani, Barolo, Prosecco și Chianti și orașele Ponte a Ema și Castellania care sunt locurile de naștere ale faimoșilor cicliștilor Gino Bartali și Fausto Coppi. Mai apoi se îndreaptă spre Alpii Dolomiți, unde vom avea o etapă cu cinci cățărări importante — Pordoi, Valparola, Gardena, Pine și cățărarea de final Ortisei.

Dacă în 1909 Giro se termina pe stadionul Arena Civica din Milano unde Luigi Ganna era căștigător la general, de această dată etapa de contra timp va duce rutierii în fața faimoasei catedrale Domul din Milano, unde se va decide căștigătorul celei de-a 100-a ediții.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

via: gazzetta.it

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.