Utilizarea Internetului pe Mobil a Depasit pentru Prima Data Utilizarea Internetului pe Desktop

0
326

Utilizarea Internetului pe Mobil a Depasit pentru Prima Data Utilizarea Internetului pe Desktop

Aproape orice utilizator de telefon mobil de pe glob folosește un smartphone sau dacă nu, folosește un telefon capabil să se conecteze la un browser mobil pentru navigarea pe internet. Din această cauză pentru prima dată în luna Octombrie 2016, traficul de internet înregistrat pe dispozitivele mobile a depășit traficul înregistrat pe desktop computere.

StatCounter Global Stats a constatat că traficul de internet înregistrat de telefoanele mobile și de tablete a sărit la 51,3 procente la nivel global în luna Octombrie 2016, în comparație cu doar 48,7 procente înregistrat pe computere.

“This should be a wake up call especially for small businesses, sole traders and professionals to make sure that their websites are mobile friendly. Many older websites are not,” a declarat CEO-ul, StatCounter, Aodhan Cullen. “Mobile compatibility is increasingly important not just because of growing traffic but because Google favours mobile friendly websites for its mobile search results.”

În ciuda acestor numere înregistrate la nivel mondial, utilizarea internetului pe piețe ca Statele Unite și Marea Britanie rămâne în continuare în favoarea desktop-urilor. Și pe teritoriul țării noastre rege rămâne desktop-ul. Acest lucru se datorează și faptului că foarte mulți utilizatori de smartphone nu au acces la internet decât printr-o rețea Wi-Fi, iar de multe ori aceștia navighează cel mai des după ce ajung acasă și stau la desktop computer.

statcounter-comparison-ro-monthly-200812-201610

Vedeți mai multe grafice și aflați mai multe detalii accesând site-ul StatCounter.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.