STEAM Solictita Acum Dezvoltatorilor de Jocuri Video sa Afiseze Poze Reale din Jocuri

0
340

STEAM Solictita Acum Dezvoltatorilor de Jocuri Video sa Afiseze Poze Reale din Jocuri

Ați cumpărat vreodată un joc video de pe Steam care arăta extraordinar în pozele disponibile în galeria de imagini din magazin, dar care în realitate se dovedea că nu e chiar așa? Valve vrea să oprească acest efect, transmițându-le tuturor utilizatorilor Steamworks că odată cu apariția noului instrument dedicat dezvoltatorilor Discovery Update 2.0, toate jocurile de pe Steam vor trebui să distribuie în galeria de imagini a jocului, doar screenshots-uri reale din joc. Polygon mai specifică că este doar o chestiune de adevăr în publicitate: Valve vrea că toți posibili cumpărători pentru un joc să vadă cu exactitate ce vor putea juca, nu doar să privească la conceptul art.

Nu se știe cu exactitate dacă Valve va controla întotdeauna aceste detalii despre joc pentru a vedea dacă se vor încălca aceste politici sau nu—asta după ce vor intra în vigoare—dar cel puțin va da companiei puțină putere pentru a forța aceste schimbări și pentru a putea acționa în cazul în care nu sunt respectate noile reguli. Deocamdată putem vedea cum unii dezvoltatori practică aceste reguli înainte ca ele să intre în vigoare, iar Dota 2 este unul dintre exemple. Jocul oferă imagini reale din joc în locul ilustrațiilor anterioare practicate de dezvoltator.

Trebuie ținut cont totuși de faptul că acest lucru nu garantează nimic în ceea ce privește fiecare dezvoltator, sau poate că Valve va evita să mai vândă jocuri pentru marii domeniului care nu se supun noilor reguli. Noua politică ar trebui să descurajeze studiourile să mai ascundă o grafică de calitate inferioară, iar automat să scadă șansele ca atunci când un joc este cumpărat și clientul este nemulțumit să își ceară restituirea sumei plătite.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.