Noutati Apple: MacBook Pro cu Touch Bar si aplicatia TV pentru Apple TV

0
485

Noutati Apple: MacBook Pro cu Touch Bar si aplicatia TV pentru Apple TV

Aseară, evenimentului Apple “hello again” a început cu un video ce evidenția caracteristicile Apple și accesibilitatea acestora pe produsele sale. Totodată a fost prezentat și un nou website Apple prin care să evidențieze toate aceste caracteristici—apple.com/accessibility.

În cadrul evenimentului s-a discutat despre software-ul AppleTV și de noua aplicația numită simplu, TV, care nu face altceva decât să unifice toate aplicațiile instalate deja pe AppleTV într-un singur loc, ținând cont de abonamentele pe care le aveți la serviciile de streaming, afișând emisiunile, filmele și serialele acestora și reținând tot timpul unde ați rămas cu fiecare show în parte. Această experiență, Apple a numit-o Unified TV Experience, deoarece aplicația TV este disponibilă pe toate dispozitivele Apple pe care le utilizați, afișând exact același conținut ca și cel de pe AppleTV. Totodată s-a prezentat apliația Twitter pentru AppleTV și câteva jocuri, printre care Minecraft, care va apărea până la sfărșitul anului.

Apoi, cea mai așteptată parte a evenimentului s-a concentrat spre Mac și noile MacBook Pro-uri au fost prezentate. Acestea dispun de un nou Retina Display, mult îmbunătățit față de cel curent și de un Touch Bar customizabil despre care am auzit mai multe lucruri în aceste an. Acest Touch Bar va înlocui tastele funcții și va putea extinde controlul anumitor aplicații instalate și stabilite de către utilizatori. Noile Macbook Pro au un nou design integral din aluminiu în două versiuni de culoare, Silver și Space Gray, cu primul senzor Touch ID care este administrat de un chip Apple T1. Apple a renunțat la logo-ul luminos de pe capacul acestor MacBook Pro-uri, fiind înlocuit cu unul lustruit din aluminiu, la fel ca pe iPhone și iPad.

macbookpro_xlarge

Ambele modele, atât cel de 13-inci cât și cel de 15-inci sunt mult mai subțiri și cântăresc 1,36, respectiv 1,81 kilograme. Acestea dispun de un nou trackpad, mult mai mare și de un nou mecanism Force Touch. Tastaura este identică cu cea pe care am întâlnit-o pe noile MacBook de 12-inci.

Apple a renunțat la o grămadă de tipuri de conectori, lăsând acum doar patru porturi Thunderbolt 3 pentru USB-C. Nu mai există nici un alt port de tip USB sau adaptor pentru încărcare MagSafe, totul făcându-se acum prin aceste porturi. Totuși, Apple a lăsat un conector de 3,5 mm pentru mufa clasică pentru căști. Bateria oferă o autonomie de până la 10 ore pentru o utilizare normală.

Cea mai ieftină verisune de 13-inci MacBook Pro costă 1.500 de dolari, dar nu are Touch Bar și dispune de doar două porturi Thunderbolt. Modelul de 13-inci mai dotat, dispune de toate cele prezentate mai sus, dar costă 1.800 de dolari, în timp ce modelul de 15-inci pleacă de la 2.400 de dolari. Destul de mult și asta pentru piața din Statele Unite unde întotdeauna prețurile sunt mai mici ca și în România.

Modele MacBook Pro 2016
MacBook Pro 13-inci fără Touch Bar
2.0GHz dual-core Intel Core i5, Turbo Boost up to 3.1GHz, onboard SSD de 256GB, 8GB RAM, Intel Iris Graphics 540 1.499$
MacBook Pro cu Touch Bar 13-inci
2.9GHz dual-core Intel Core i5, Turbo Boost up to 3.3GHz, onboard SSD de 256GB, 8GB RAM, Intel Iris Graphics 550 1.799$
2.9GHz dual-core Intel Core i5, Turbo Boost up to 3.3GHz, onboard SSD de 512GB, 8GB RAM, Intel Iris Graphics 550 1.999$
MacBook Pro cu Touch Bar 15-inci
2.6GHz quad-core Intel Core i7, Turbo Boost up to 3.5GHz, onboard SSD de 256GB, 16GB RAM, Intel Iris Graphics 530, Radeon Pro 450 cu 2GB GDDR5 up to Radeon Pro 460 cu 4GB GDDR5 2.399$
2.7GHz quad-core Intel Core i7, Turbo Boost up to 3.6GHz, onboard SSD de 512GB, 16GB RAM, Intel Iris Graphics 530, Radeon Pro 455 cu 2GB GDDR5 up to Radeon Pro 460 cu 4GB GDDR5 2.799$

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.