Ce Stie Facebook Despre Voi si Cum Sa Scapati de Reclame

0
274

Ce Stie Facebook Despre Voi si Cum Sa Scapati de Reclame

Cu toții am auzit tot felul de povești despre cât de multe știe Facebook despre noi în funcție de activitățile pe care le desfășurăm pe rețeaua de socializare, catalogând like-urile noastre și luând informații despre share-urile pe care le facem. Putem desluși o parte din acest mister cu ajutorul unei extensii pentru browserul Chrome realizat de ProPublica.

Totuși, dacă doriți să știți ce înțelege Facebook despre voi nu trebuie să instalați musai obligatoriu o extensie pentru browserul Chrome. Tot ce trebuie să faceți este să vizitați din profilul vostru ads preferences pe Facebook. Această pagină este accesibilă de pe telefoanele mobile dar puteți obține mult mai multe informații dacă intrați de pe un PC.

Aproape de partea de sus a acestei pagini veți putea vedea o secțiune numită “Interests” cu o grămadă de coperți afișate acolo. Fiecare dintre acestea reprezintă un interes, iar Facebook origanizează interesele voastre sub o varietate de categorii, ca sport, știri, divertisment, oameni și tehnologie.

facebookadpreferences

Tot ce trebuie să faceți este să vă uitați prin această listă. Dacă vedeți ceva ce considerați că nu mai aveți nevoie sau considerați că anumite interese au ajuns acolo fără ca voi să aveți habar, faceți un click pe “X-ul” care apare pe fiecare copertă în colțul din dreapta sus, atunci când este poziționat cursorul pe aceasta. Acest lucru ar trebui să elimine sau cel puțin să reducă anunțurile legate de acel conținut.

Poate cea mai interesantă secțiune pentru majoritatea dintre noi este secțiunea “Lifestyle and culture”, care găzduiește printre altele și interesele politice. Pentru mine personal, această secțiune a fost întodeauna oprită, deoarece nu suport ideea de susținere a partidelor politice.

Facebook spune că folosește o grămadă de surse pentru a determina anunțuri utile și relevante profilului noustru, în funcție de informațiile pe care le adăugăm, de locație, și de activitatea (în special like-urile) pe Facebook, dar și de site-urile vizitate în afara lui.

Odată ce ați terminat cu secțiunea “Interests”, căutați secținea “Advertisers”. Aici veți putea vedea informații despre agențiile de publicitate care dețin deja informații despre voi. Înlăturați orice anunț care nu vă interesează, pentru că Facebook susține că va ascunde orice reclamă de la acea organizație sau companie făcând acest lucru.

Un singur lucru mai trebuie să faceți dacă o reclamă continuă să vă deranjeaze în continuare atunci când citiți timeline-ul. Faceți un click pe săgeata care apare în colțul din dreapta sus la fiecare căsuță de reclame și selectați Why am I seeing this. Vă va apărea o fereastră pop-up care vă va oferi detalii specifice legate de acea reclamă și de ce aceasta vă este afișată în feed.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.